מאכלים פרסים

מאכלים פרסים 2018-01-21T10:05:12+00:00

מאכלים פרסים

מאכלים פרסיים הם בעלי ייחוד בריח, תיבול והמראה. פרס, מעצם היותה ארץ בעלת נופים ירוקים ופתוחים, מישורית ועשירה במשאבים, מביאה את כל העושר והשינוי למטבח הפרסי. המאכלים הפרסיים ברובם בעלי טעם מתוק-חמוץ-מריר.

המאכלים הפרסיים מושפעים מפרס שלמעשה היוותה חיבור בין מטבחים מערביים ומזרחיים. פרס היא ארץ מסחר מאוד אסטרטגית שוכנת בין סין לסוריה. היא האימפריה ששלטה מהודו ועד יוון ומכאן, שהשפיעה רבות על המטבחים באזורים אלה.

המאכלים הפרסיים עשירים בעשבי תיבול כמו : תרד, זעפרן, פיטרוזיליה. עשב תיבול מאוד ייחודי שהובא מפרס הוא הראשד. איננו מוכר כל כך, רק אם גדלים בבית פרסי זוכים להכיר את טעמו וריחו של הראשד. הראשד דומה לרוקט ומתבל המון תבשילי בשר ודגים. טעמו מעט חריף, הוא מצוי בעיקר בסלטים. עשב תיבול נוסף, נפוץ במאכלים פרסים הוא הטרגון. בהמון תבשילים הוא נותן את הארומה הייחודית שלו.

פרס ארץ מישורית. גידול הבקר לא התאפשר בפרס ומכאן שתבשילי הבשר שלהם כוללים בשר כבש בעיקר ולא בקר. מאכלים פרסיים הם בעיקר כוללים עוף ודגים. כפי שאמרנו, המאכלים המסורתיים מבושלים בעיקר עם בשר כבש. ויש המון תבשילי בשר פרסיים.

בכל שולחן פרסי נמצא מנת אורז  ליד המנה העיקרית. אורז מתובל או לבן. ישנו את האורז הפרסי המבושל בצורה מיוחדת עם פרוסות תפוחי אדמה. אורז כזה, נותן את הטעם הפרסי המיוחד לארוחה. לרוב, מאכלים פרסיים מתאפיינים בתבשילי קדירה עם עוף או בשר , בבישול ארוך כמנה עיקרית.

רבות דובר על המאכלים הפרסיים בעלי ארומה מיוחדת, חמצמצה אותה נותן הלימון הפרסי. לימון פרסי, הוא למעשה לימון ננסי מיובש. ישנו לימון פרסי לבן ולימון פרסי שחור. ההבדל ביניהם הוא, בצורת הייבוש שלהם: את הלימון הלבן מייבשים באויר צח, בחוץ. הלימון השחור מיובש בסיר חימום מיוחד , כמו תהליך ייצור פחם. הלימון הפרסי משמש את הפרסים לא רק למאכל. ניתנות לו לא מעט סגולות ריפוי. הוא מכיל המון ויטמין סי, משתמשים בו לעצירת דם וחיטוי פצעים. הלימון הפרסי משתלב בהמון מרקים וחליטת תה פרסית. נהוג לחורר אותו ולזרוק אותו לסיר כדי שייתן טעמו.

בין המאכלים הפרסים הנפוץ ביותר כמעט הן קציצות הגונדי. אלה קציצות חזה עוף עם חומוס טחון מבושלות במרק. הקציצות נחשבות למעדן אמיתי משביע ובריא.

אנו מזמינים אתכם לחווית בישול בריאה וטעימה, ולהכיר חיך עשיר וייחודי ,  בעל השפעה מאוד גדולה על מטבחים רבים, להכנס למטבח ולהתחיל לבשל מאכלים פרסיים.