מאכלים תימניים

מאכלים תימניים 2018-01-21T10:04:07+00:00

מאכלים תימניים

מאכלים תימניים ישר מעלים בנו את הבצקים על כל סוגיהם: ג'חנון, מלאווח, לחוח, קובנה, זלבייה ועוד,  והחריף. אמנם, המטבח התימני דואג להכניס לכל ארוחה אחד ממיני הבצקים שלו וחריף, אבל יחד עם זאת, הוא משלב המון מאכלי קדירה, מרקים, ותבלינים ייחודיים במטבחי המזרח התיכון. התרבות הקולינרית בישראל מכירה את המאכלים התימניים כמזון מהיר ומאכלי רחוב. הג'חנון והמלאווח יוגשו לרוב במסעדות מזון מהיר וזול, והלחוח במאפיות. המטבח התימני הוא הרבה יותר ממזון מהיר.

נהוג לחשוב שהמאכלים התימניים לא משתלבים עם בריאות, כי הוא מורכב בעיקר מבצקים, אבל מי שמכיר לעומק יודע, שהמון מאכלים ותיבולים תימניים מאוד בריאים, ואפילו משמשים לריפוי. לדוגמה החילבה. החילבה הוא סוג של תלתן ממינים שונים ובעולם ידוע כעשב ריפוי מאוד נפוץ. הוא ידוע בעיקר כמשפר את פוריות הגבר, מוריד כולסטרול ופותר בעיות כליות. בהודו משתמשים בחילבה כמתבל את המנגו בעמבה.  המאכלים התימניים בעיקר משתמשים בגרגרי צמח החילבה כמטבל המוגש בדרך קבע בארוחות. הגרגירים הם קשים ומתרככים בהשרייה במים למשך לילה. כיום החילבה נמכר באבקה המשמשת לתיבול מרקים ותבשילי בשר שונים.

כמעט כל המאכלים התימניים יתובלו בתערובת תבלינים שנקראת חוויאג'. החוויאג' התימני נפוץ מאוד. בכל מטבח תימני נמצא צנצנת חוויאג' על כל סוגיו. יש תערובת חוויאג' למרקים הכולל את התבלינים: כרכום, כמון, כוסברה, הל, חילבה ופלפל שחור. ויש את תערובת החוויאג' לקפה הכולל תבלינים : ציפורן, קינמון, הל, אגוז מוסקט, דנגביל. התימנים נוהגים לשתות את הקפה כאשר הם מוסיפים בכמות קטנה חוויאג', רק ליצירת הארומה הייחודית שלו. הקפה התימני, הוא משקה קפה מיוחד הנקרא:  "קפה קישר". הקפה מיוצר מקליפת הפולי קפה וכפי שאמרנו,  מתובל בחוויאג'.

המאכלים התימניים אוהבים בעיקר בשר כבש או עוף. הבקר קשה מדיי. המאכלים התימניים הם לרוב רכים, נימוחים בפה וקלים ללעיסה ועיכול. זאת הסיבה, שגם כמעט ולא נמצא מאכלי חלב בין המאכלים התימניים.

אמרנו מאכלים תימניים והזכרנו חריף?? כן .  הסחוג התימני זכה להכרה מאוד גבוהה בישראל, וכבר עם הזכרת שמו מעורר את בלוטות הטעם. הסחוג התימני נחלק לסחוג הירוק שנחשב לחריף פחות, ולסחוג האדום, שנחשב לחריף מאוד. שני צבעי הסחוג האלה זכו בשמם בשל צבעי הפלפל המרכיבים אותם. אם כי, הסחוג התימני הירוק עשיר יותר בעשבי תיבול, ותופס יותר מקום לפלפל ומכאן יוצא שהוא חריף פחות. הרבה שום, הרבה פלפל שמאוד נפוץ במטבח התימני, ושמן.

אם כן, אנו  מזמינים אתכם להינות ממטבח, שבהחלט מעורר את חוש הטעם השונה, בואו ותקבלו אומץ לבשל חריף, ולטעום מאכלים תימניים…