בוקה די דמה

בוקה די דמה 2017-12-19T15:42:33+02:00

בוקה די דמה

עוגה טעימה במיוחד, שהבסיס שלה הוא שקדים.

מרכיבים:

שקדים קלופים – 400 גרם
סוכר – 500 גרם
ביצים – 8 בגודל מדיום או לארג'
קמח עוגה – 150 גרם
שמן קנולה – 3 כפות לתערובת ועוד 2 כפות לשימון התבנית
מי זהר – 7 טיפות
תמצית שקדים – 2 כפות

לפני ההכנה: הפרידו את החלמון והחלבון מכל הביצים והניחו בשתי קערות נפרדות.




אופן ההכנה:

את השקדים הקלופים טחנו היטב והניחו בקערה בצד. בהמשך הקציפו את חלמוני הביצים ותוך כדי ההקצפה הוסיפו את הסוכר. לתוך התערובת הוסיפו כעת את תמצית השקדים, מי זהר ושמן הקנולה. ערבבו את הכל היטב ולסיום הוסיפו לתערובת את השקדים הקלופים שטחנתם קודם לכן. בהמשך הקציפו את החלבונים ולאחר מכן הוסיפו את קמח העוגה וערבבו את הכל היטב, ולאחר מכן הוסיפו את הכל לתוך התערובת שערבבתם קודם לכן וערבבו את הכל היטב. כעת קחו תבנית אנגליש קייק ושמנו אותה מכל הכיוונים. הכניסו לתוך התבנית את התערובת. הכינו מראש תנור עם חום של 190 מעלות והכניסו את התבנית לאפייה. בהתאם לתנור שברשותכם, בדקו עם קיסם את מידת העשייה של העוגה. ברגע שנעצתם קיסם והוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. למי שרוצה, אפשר גם לפזר אבקת סוכר מעל העוגה, אבל זה רק אחרי שהעוגה התקררה מספיק.

שיהיה בתאבון!