ורניקי

ורניקי 2017-11-12T14:28:26+02:00

ורניקי

הורניקי, כיסונים במילוי גבינה,  הוא מאכל אוקראיני במקור . האוקראינים מקבלים השראה קולינרית מאוד חזקה מהמטבח הרוסי.

לורניקי צורות רבות. יש כאלה אוהבים לאכול אותו מטוגן, יש המעדיפים מאודה, מבושל במים. המילוי של הכיסונים יכול להיות מלוח או  חמצמץ- מתקתק (דובדבנים או פירות יער)

ילדים מאוד אוהבים את הורניקי ויכולים ליהנות ממנו באירוח וגם כארוחת ערב.

כאן נביא את הכנת הורניקי על צורותיו השונות.

ורניקי – המצרכים

המצרכים לבצק:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 ביצה לארג'
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • תבלינים: כפית מלח

המצרכים למילוי ורניקי מלוח

  • 500 גר' גבינת טבורג 9%
  • 5-6 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים
  • 1 בצל בינוני חתוך לרבעים
  • תבלינים : 1 כף מלח. כפית סוכר

המצרכים למילוי ורניקי מתקתק

  • 500 גר' גבינת טבורג 9%
  • 20-25  דובדבנים מגולענים טריים או קנויים חתוכים לחצי.
  • 50 גר חמאה

ורניקי – הכנת הבצק

שופכים לקערה את הקמח לאחר ניפוי. מוסיפים ביצה טרופה 2 כפות שמן ואת המים הפושרים, לשים במיקסר עד לקבלת בצק גמיש וחלק .  כאשר הבצק ניתן לעיבוד מייצרים ממנו כדורים. נותנים לבצק לנוח על מגש בטמפרטורת החדר. בינתיים מכינים את המילוי.

ורניקי מלוח- הכנת המילוי

מרתיחים את התפוח אדמה והבצל בסיר עם מים עד שהם מתרככים לגמרי. לאחר מכן מייבשים אותם. מועכים אותם עד לקבלת פירה. כאשר הפירה עוד חם מוסיפים אליו את החמאה כדי שתימס ואת הגבינה. אח"כ מוסיפים את המלח והסוכר. מערבבים היטב עד לקבלת מחית אחידה.

ורניקי מתקתק – הכנת המילוי

מערבבים את הגבינה עם הדובדבנים והסוכר עד שהחמאה נמסה בתוך הגבינה.

לאחר שהכנו את המילוי הרצוי, נמלא את כדורי הבצק במילוי, על ידי יצירת שקע עם האצבע במרכז הכדור וסגירתו היטב.

לאוהבי ורניקי מבושל במים

יש להרתיח בסיר מים . כאשר המים מבעבעים יש להנמיך את האש ולהכניס לתוכם את כדורי הורניקי המועדף (מלוח או מתקתק). ממתינים עד לציפת הכדורים ולאחר מכן, ממתינים עוד 10 עד 15 דקות.

מוציאים אותם מסננים אותם ונותנים להם להתייבש מעט. מגישים עם שמנת חמוצה.

לאוהבי הורניקי המטוגן 

מחממים במחבת חמאה עד שהיא נמסה ומחוממת היטב לצורך הטיגון. משטיחים מעט את הכדורים ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. לאחר הוצאת הורניקי מספיגים בנייר סופג ומגישים עם שמנת חמוצה.

בתיאבון .!!