מרק חרירה

מרק חרירה 2017-11-12T14:29:22+02:00

מרק חרירה

במרוקו המרק הזה נקרא " מרק בריאות". יש סיפור ידוע שהיה ילד חולה באיזה בית במרוקו. אמו הגישה לו את המרק במדיי צהריים בימי מחלתו, וכשהגיע הרופא לבקר אותו, אמר : " אם את נותנת לו את המרק הזה כל יום, אתם לא צריכים תרופות….." אז זה באמת מרק משביע. נהוג להגיש אותו בסעודת הצום לפני יום הכיפורים….

מרק חרירה- המצרכים הדרושים 

  • 2  כוסות גרגרי חומוס יבשים
  • 2  כוסות גרגרי תירס יבשים

 יש להשרות את גרגרי החומוס וגרגרי התירס עם מעט מלח במים פושרים למשך לילה

  • 1  בצל גדול
  • 8 חתיכות בשר שריר (מס 8)
  • גבעול סלרי שלם
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • 1/2 כוס מיץ מלימון שלם
  • 2  כוסות עדשים שחורות
  • התיבול למרק חרירה : 1.5 כפות מלח, 1 כף פלפל לבן , 1 כף כרכום, 2 כפות פפריקה

אופן הכנת מרק חרירה :

בסיר גדול שמים מעט שמן ומטגנים בצל חתוך גס.

חותכים את גבעולי הסלרי והעלים שלו, פטרוזיליה וכוסברה בצורה גסה  ומוסיפים לבישול בסיר על להבה גדולה,  כשהבצל נעשה שקוף, מערבבים מעט ומוסיפים את התבלינים.

מנמיכים לאש בינונית , מוסיפים את חתיכות הבשר בסיר עד שהבשר מטוגן מכל צדדיו. לאחר מכן מוספים את המים והקטניות:  חומוס, תירס, עדשים .

הבישול צריך להיעשות לפחות שעה, סיר סגור, על אש קטנה-בינונית.

מרק חרירה הוא מאוד בריא ומשביע, בתיאבון !!

  • לאוהבי הפול – ניתן להוסיף גם, לאחר השרייה של לילה שלם…..
  • יש הנוהגים להוסיף ביצה טרופה במהלך הבישול שהמים רותחים.