מרק נבטוטים

מרק נבטוטים 2017-11-29T15:43:57+02:00

מרק נבטוטים

מרכיבים:

נבטוטים – חבילה אחת
בצל – 1 גדול – קצוץ דק
שום – 4 שיניים – חתוכים לפרוסות
בורגול – חצי כוס מאג
שמן זית – 3 כפות
כורכום – כף
פפריקה מתוקה – כף
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מים רותחים – 7 כוסות מאג




אופן ההכנה:

הכניסו שמן לתוך סיר וכשהשמן חם הכניסו את הבצל המטוגן. כשהבצל משנה צבעו לזהב הכניסו את השום וטגנו לא יותר מדקה כדי שהשום לא יישרף. לאחר מכן הכניסו לסיר את הנבטוטים (שטפו אותם קודם לכן במים) וערבבו שוב. הכניסו לתוך הסיר 7 כוסות מאג עם מים רותחים (ניתן בהמשך להוסיף מים לפי הצורך). הוסיפו את הכורכום, הפפריקה המלח והפלפל שחור וערבבו. הביאו את המרק לרתיחה ובשלו על אש קטנה למשך שעה וחצי – שעה וחמישים דקות. כעת בקערית נפרדת שימו את הבורגול ושפכו לתוך הקערית כוס מים רותחים וחצי כפית מלח. ערבבו והשרו את הבורגול. למשך 5-6 דקות ולאחר מכן שפכו את הבורגול המושרה לתוך המרק. המשיכו בבישול המרק לעוד 30-35 דקות וערבבו אותו מדי פעם.

שיהיה בתאבון!