סחיינה – חמין מרוקאי

סחיינה – חמין מרוקאי 2017-11-12T14:30:02+02:00

סחיינה – חמין מרוקאי

אם במאכלי עדות אנחנו, אז לכל עדה יש את החמין שלה. החמין המרוקאי נקרא "סחיינה".

" סחיינה "  במרוקאית זה חום / חם. אוכלים אותו כמובן בשבת, בעיקר בחורף קר, זה המאכל שמחזיק אותנו שבעים לכל השבת…..

אין תבשיל יותר ביתי וחורפי מסחיינה – חמין מרוקאי , כשכל הבית מתמלא ריח משגע ומגרה

סחיינה חמין מרוקאי – מרכיבים

  • 500 גר' בשר בקר – בשר לבישול ארוך מס' 8 , שריר.
  • 2 עצם רגל פרה
  • 2 בצלים – חתוכים לרבעים
  • כוס שעועית אדומה – שהושרתה במים לילה שלם
  • כוס חומוס – שהושרה במים לילה שלם
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 5 כפות דבש
  • תבלינים : כף מלח, כפית פלפל שחור, כפית כורכום, כפית כמון, כפית פפריקה
  • 4-5 תפוחי אדמה קלופים
  • ביצים כמספר הסועדים
  • שתי כוסות חיטה בשקית קוקי
  • 3 כוסות מים

יש להכין מראש סיר רחב מיועד לחמין 

 

סחיינה – חמין מרוקאי  אופן ההכנה

שוטפים טוב את קוביות הבשר ובשר הרגל. מניחים בסיר לפי הסדר:
בתחתית הסיר את השעועית, החומוס, רבעי הבצל והתבלינים.

לאחר מכן את הבשר ועצם רגל.  תפוחי האדמה, והביצים.

מוסיפים את המים, דבש והשמן לסיר. מעל הכל, שמים את החיטה בשקית הקוקי לאחר שהוספנו לשקית כף שמן, כף מלח, כפית פלפל שחור וכפית כמון עם חצי כוס מים. קושרים את השקית היטב.

מכסים את הסיר.

לפני כניסת השבת מניחים את הסיר על הפלטה מכוסה במכסה הסיר. הבישול יארך כל הלילה עד לשבת.

מי שמשתמש בתנור במקום פלטה, ישים את הסיר למשך לילה על חום של 150 מעלות ..

סחיינה – חמין מרוקאי- מתכון טעים ומשביע ואפילו בריא מאוד