איך בוחרים תפריט לאירוע?
הסעודה – אחד הדברים החשובים באירוע. תפריט מוצלח חייב להיות מגוון ומאוזן, שבו נלקחו בחשבון גם רגישויות והעדפות וגם צורת ההגשה. בבחירה והרכבה של התפריט חשוב לשים לב גם על ההיבט האסתטי. המנות צריכות להיראות אסתטיות ונעימות לעין וגם להתאים לקונספט של האירוע במידה וקיים כמובן. אבל לפני הכל הן חייבות להיות טעימות בטירוף. זכרו: תפריט לא מגוון ולא טעים יכול ממש לקלקל את האירוע. אז איך בוחרים תפריט נכון?
מתברר שזו משימה מורכבת, אך לא בלתי אפשרית. לפני הכל חייבים לחשוב ולהגדיר מי קהל היעד. אם יש רק מבוגרים או גם ילדים? אם יש ילדים אז כמה? אם יש רגישים לגלוטן, טבעוניים או צמחוניים ועוד. זה יעזור לכם להרכיב תפריט מנצח, שבעזרתו כל האורחים ימצאו את המנות המתאימות להם.
אז מה עושים?
אם אתם פניתם לחברה, המתמחה בשירותי הפקת אירועים אז לרב כל עבודת השטח כבר נעשתה ואתם תקבלו את הרשימה עם הספקים הטובים ביותר. זאת אומרת שרק תצטרכו לבחור את מועד הטעימות המתאים ולהחליט מה אהבתם. אבל אם אתם מארגנים אירוע לבד, אז תצטרכו להשקיע זמן לצורך חיפוש ספקים וקבלת הצעת מחיר. לא משנה באיזו דרך תבחרו, כדאי שתכירו את נושא התפריטים קצת לעומק.
אילו תפריטים קיימים?
תפריט חלבי – זה בדרך כלל תפריט שלרוב מתאים לאירועי בוקר. אתם תוכלו לבחור בין מגוון רחב של פשטידות, קישים, מנות פסטה, סלטים עם ירקות, גבינות וכמובן גולת הכותר קינוח חלבי.
תפריט בשרי – זה בעצם התפריט הנפוץ ביותר באירוע צהריים וערב. מגוון המנות כל כך גדול ועשיר, שבהחלט יש לא מעט התלבטויות. החל מהשכרת שירותי "גריל מן" – איש גריל, ש"ימנגל" עבורכם ועבור האורחים שלכם במקצועיות רבה ויגיש בשרים משובחים וכולל מנות קייטרינג מוכנות, אך לא פחות טעימות.
בנוסף ישנו גם תפריט כריכים – שמציע מגוון מאוד עשיר של כריכים בכל מיני צורות, גדלים ומילויים. הטרנד החם ביותר זה תפריט שוק. תפריט זה מאוד צבעוני ומרשים, והוא כולל שולחן אותנטי מעוצב כדוכן בשוק, שעליו מפוזרים בשפע מאכלים כמו פלאפל, צ'יפס, פיתות עם מילוי, קבבים, המבורגרים, ירקות חתוכות, סיגרים ופסטלים, שניצל בלחמניות ביס, זיתים, בורקסים, מאפים ועוד.
עכשיו נעבור לצורת ההגשה. בעיקרון, ברב האירוע צורת ההגשה תלויה בבחירה שלכם, מכיוון שחברות קייטרינג בדרך כלל ישאלו מה אתם מעדיפים. רק במעט מאוד מקרים תהיה רק צורת הגשה אחת. מבדילים בין הגשה לשולחן ובופה. כאשר נבחרת "הגשה למקום" אז האורחים אשר מתיישבים סביב השולחן בוחרים איזו מנה הם רוצים, אחרי שקיבלו הסבר מהמלצר על תפריט והם מקבלים אותה למקום. הם לא אמורים לעמוד בתור לאוכל.
לעומת זאת בצורת הגשה בופה אורחים חייבים לבחור את האוכל בדוכנים, לקחת אותו לצלחת ואז לבד להניח אותה על השולחן ולאחר מכן לחזור במידת הצורך לקחת עוד משהו אם רוצים. צורת הגשה זאת נותנת יותר חופש פעולה ובחירה לאורחים, אך יחד עם זאת במידה ומספר האורחים גדול, יוצרת בלגן שלם.
בסופו של יום, אם אתם רוצים שהארוחה באירוע תהיה מושלמת ולא תצטרכו כל הזמן להיות בעמדת פיקוח, כדאי לכם לפנות לאנשי מקצוע. במקרה הזה אלו יהיו נציגי חברת הפקות, שיודעים בדיוק מה לעשות ומתי, בשביל שכל האירוע יעבור בצורה החלקה ביותר והארוחה באירוע תהיה לא פחות ממושלמת.