גונדי
גונדי זהו שם של קציצות פרסיות נפוצות מאוד. את הקציצות האלה מבשלים בתוך מרק ירקות . אבל – חשוב לדעת שהן מכילות חומוס ולכן אם הקציצות יהיו למעלה מיומיים במרק, המרק עשוי להחמיץ או להתחיל לתסוס…. כי חומוס מתקלקל מהר… …
גונדי, קציצות טעימות, מופלאות מייצגות בגאווה את המטבח הפרסי. יש הנוהגים לבשל אותן עם האורז, יש כאלה שמבשלים אותן בלי האורז אלא מעדיפים להגיש אורז בצד… אבל הקציצות חייבות לבוא במרק.
כאן מובא המתכון לקציצות גונדי פרסי במרק ירקות או עוף עשיר, כמובן עם האורז בגונדי….
גונדי- המצרכים
לקציצות
- 500 גר' בשר הודו טחון
- 500 גר' בשר עוף טחון
- 3 כפות שמן
- 1 בצל חתוך דק דק
- כוס גרגירי חומוס טחונים (ניתן לקנות "קמח חומוס")
- 3 כפות אורז בסמטי לא מבושל .
- תבלינים : כף מלח, כפית כרכום, כפית כמון, כפית פלפל לבן.
למרק
יש לבשל את המרק תוך כדי הכנת הקציצות. המרק צריך לכלול : בצל חתוך גס, דלעת, גרגירי חומוס (קפואים, או לאחר שהושרו כל הלילה), גזר, תפוח אדמה, קישוא, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר. התבלינים : 1 כף מלח 1 כפית פלפל שחור 1 כפית כרכם, 1 לימון פרסי.
אם רוצים להעשיר את המרק בעוף, מומלץ !! מאוד…. כל חלק של עוף…
גונדי – אופן ההכנה
לשים היטב את כל חומרי הקציצות יחד, עד שמתקבל בצק אחיד שנוח לעיבוד. מוסיפים את האורז הלא מבושל לתערובת הקציצות וממשיכים ללוש כדי שיתמזג היטב עם התערובת.
קורצים כדורים מהתערובת של הקציצות ומניחים בעדינות במרק כדי שיתבשלו היטב.
יש לזכור שהאורז בקציצות צריך להתבשל ולהתרכך טוב
המרק מתבשל עם הקציצות כ 40 דקות. לא לערבב יותר מדיי שלא יתפרקו.
גונדי – קציצות במרק- טעים, משביע, בריא ומומלץ לימי החורף. בתיאבון