מתכוני בריאות טעימים ללא גלוטן
טרנדים קולינריים מסוימים הופכים לפעמים למגמות יציבות שמסמנות לנו כיוון חדש, וכעת הכיוון הבריאותי מסמן לנו כיוון של מטבחים נטולי מרכיבים מסוימים. קייטרינג ללא גלוטן, למשל, הוא קייטרינג שעונה על צורך הולך וגובר לא רק של חולי צליאק ורגישים לגלוטן כי אם גם לכל מי שמעדיך היום דיאטה או תפריט רגיל נטול גלוטן, אם מסיבות של הרזיה ואם מסיבות של בריאות. להם אפשר להתאים מאכלים רבים שמככבים בהרבה מתכוני בריאות פופולריים. יש אפשרויות רבות גם לחובבי מאפים, למשל, ויש אפשרויות נהדרות גם למי שמעדיף ללא מאפים וללא קמח כלשהו, גם נטול גלוטן וזה בדיוק מה שהאתר מציע לכם, הצעות בישול לכל מגמה.
מה חשוב לדעת על מתכוני בריאות?
מתכוני בריאות הם מתכונים שעונים על צרכים מסוימים של כלל האוכלוסייה ולא רק של קבוצות מסוימות, שנרשמה להם דיאטה שמותאמת לבעיות הרפואיות שלהם. לכן, יש יותר ויותר אנשים שמתחילים לבשל דווקא במגמה כזאת, לשפר את הבריאות שלהם ולא רק להגיע חלילה למצב של בעיות בריאות שדורשות את המתכונים המאוד ספציפיים. מתכונים ללא גלוטן הם הדרישה הבסיסית שנפוצה בשנים האחרונות לאחר שאנשים גילו כמה טוב הם מרגישים דווקא כאשר הם מורידים מהתפריט את המרכיבים המסוימים האלה. בעקבות זאת גם באה הדרישה למצוא באירועים שונים קייטרינג ללא גלוטן שיתאים לכולם. כעת, כשכולם גם התרגלו לבשל הרבה בבית בעקבות שנת הקורונה, אנחנו מוצאים עוד ועוד אנשים שרוצים להקפיד על בריאותם והתחילו לבשל כך בבית.
מה מוצאים בקטגוריה זו?
המאכלים הכי מתאימים לקטגוריה זו הם דווקא כמעט ללא אפייה משום שאם המטרה היא לרזות או להגביל את צריכה הפחמימות שמזוהה מאוד עם גלוטן, הרי שעדיף לבשל עם חלבונים וירקות. במובן הזה אפילו מוצרי חלב או מוצרים כמו סויה ושאר התחליפים של חלבון, כמו קטניות לטבעונים וכדומה, הם המתכונים המתאימים ביותר. רבים במזרח התיכון נוהגים לבשל בצורה כזאת עם כל השפע שיש לנו בירקות ובקטניות, ולכן מתכונים ללא גלוטן אפשר למצוא בשפע גם בקטגוריה של מתכוני עדות. שם יש מאכלים רבים שמוכרים לאנשים מהבית והם לא ידעו עד כמה הם בריאים עד שהתוודעו למרכיבים האמיתיים שלהם. היום הם מבינים כמה אכלו בבית בצורה בריאה מלבד מה שלא נוח להם היום, כמו גלוטן, למשל.
מתכוני ירקות ופירות
מתכוני ירקות מועדפים היום כמעט על כולם משום שהם נותנים טעם של בריאות גם למי שיעדיפו בשר, או שלא יהיו מוכנים לוותר על אף מרכיב בתפריט. למעדיפי קייטרינג ללא גלוטן זה נחשב לברכה במיוחד. פירות וירקות הם מרכיבים בסיסיים שאפשר גם לאכול טרי וגם לבשל אותם עם עוד מרכיבים, אפילו פחמימות בריאות שאינן מכילות גלוטן. לכן מתכונים אלה תמיד יהיו הבסיס בכל אתר וקייטרינג.