אוזני המן

אוזני המן 2017-11-28T14:47:53+02:00

אוזני המן:

באחד הימים כשעבדתי כטבחית עבור קהילות יהודיות שונות, התבקשתי להכין 400 אוזני המן. לאמר את האמת מעולם בימי לא הכנתי אזני המן ובטח שלא בכמות כזו. ממש נבהלתי. גם רצפט לא היה לי, התייעצתי עם ניצה. אז היא נידבה מתכון…

חומרים לבצק לכמות של כ 70 אוזני המן או 40 לפי גודל הכוס

500 גרם מרגרינה.
כוס סוכר.
3 ביצים.
גרד קליפת לימון.
¾ קילו קמח תופח.
קורט מלח.
שקית סוכר וניל.




חומרים למילוי:

200 גרם פרג טחון.
200 גרם אגוזים או שקדים טחונים.
1 כוס מים.
½ כוס סוכר.
גרד קליפת לימון.
מיץ מחצי לימון.

אופן הכנת הבצק:

ללוש את כל החומרים יחד במשך מספר דקות. לעגל לכדור ולהכניס למקרר.

אופן הכנת הפרג:

לבשל מים עם סוכר בסיר ולאחר הרתיחה להוסיף את הפרג הטחון ולערבב. להוסיף את האגוזים או השקדים הטחונים, גרד הלימון ומיץ הלימון ולערבב היטב ולצנן.

אופן הכנת אוזני ההמן:

לשטח את הבצק בעזרת מערוך על גבי שולחן עבודה מקומח ולרדד אותו עד לכחצי סנטימטר עובי. לחרוץ עיגולים בעזרת כוס. לשים מעט מחומר המילוי באמצעיתו ולהרים את 3 קצוות הבצק כך שיווצר משולש. לחבר את הקצוות כך שהמשולש יסגר על המילוי. להניח בתבנית אפיה נייר אפיה – לא נייר כסף – ולשמן אותו מעט. עליו להניח את אוזני ההמן. לאפות בתנור חם – כ 170° – כעשרים דקות, לקרר ולפזר אבקת סוכר.