אורז פרסי

אורז פרסי 2017-11-12T14:28:01+00:00

אורז פרסי

כשאומרים “אורז פרסי” הכוונה היא,  לאורז המיוחד הזה, שהוא מעט מטוגן עם פרוסות תפוחי אדמה צלויות מתחתית הסיר , טעים טעים ואף פעם לא מספיק מהתפוחי אדמה האלה, כי מה לעשות? התחתית מוגבלת…. לכן מומלץ סיר מעט רחב אבל גם עמוק.

הכנת האורז אינה פשוטה ודורשת המון תשומת לב ויחס….. 

אורז פרסי – המצרכים

  • 2 כוסות אורז בסמטי ארוך
  • 4 כוסות מים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים פרוסים לפרוסות בינוניות (לא עבות מדיי ולא דקות מדיי) – חשוב שלא יהיו רטובים
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • תבלינים : 1 כף מלח, 1 כפית פלפל לבן, 1 כפית כרכום, 1 כפית כמון.

אורז פרסי – אופן ההכנה

מרתיחים את המים בסיר עם מעט מלח על הגז. בינתיים, שוטפים היטב את האורז במסננת שיצא ממנו כל העמילן עד שהמים נעשים שקופים. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את האורז ל”חצי בישול”, מבשלים אותו אבל לא עד שכל המים נספגים, אלא עד שגרגרי האורז הופכים מעט רכים.

לאחר מכן, מתוך הסיר דולים כוס של המים. נותנים לאורז להתבשל עוד טיפה, שלא יהיה רך מדיי, מוציאים את האורז מהסיר ומסננים אותו במסננת. נותנים לו להתייבש.

בינתיים, מייבשים את הסיר ומרתיחים בו את השמן. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה שיכסו את כל תחתית הסיר. מחכים מעט שפרוסות תפוחי האדמה ישחימו והופכים אותן.

לאחר מכן מפזרים מעל תפוחי האדמה את התבלינים: מלח, פלפל לבן, כרכום וכמון. לא מערבבים.

שופכים מעל התפוחי אדמה את האורז שהתייבש בינתיים ומפזרים מעליו טיפות שמן קטנות. מערבבים בעדינות אבל שומרים על תפוחי האדמה בתחתי הסיר. שופכים חצי כוס מהמים שדלינו מהבישול הקודם של האורז, לתוך הסיר, מוסיפים עוד מעט מלח ופלפל.

סוגרים את הסיר ונותנים לאורז להתבשל עוד כ 20 דק’. מדיי פעם מערבבים.  לא לפגוע בתפוחי האדמה שבתחתית.

כאשר האורז מוכן, מגישים אותו בצלחת כאשר מעליו מניחים את תפוחי האדמה מתחתית הסיר.

לא נורא אם הסיר טיפה נשרף… לא לריב על תפוחי האדמה השחומים…….