אשה רשתה
אשה רשתה זהו מרק מהמטבח הפרסי, שתכולתו היא בעצם קטניות ואיטריות.
מרכיבים:
שמן קנולה – 3 כפות
בצל – 1 בינוני
שום – 3 שיניים
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
אבקת מרק עוף – כף
שעועית לבנה – חצי כוס
שעועית אדומה – חצי כוס
גרגירי חומוס – חצי כוס
עדשים ירוקים- כוס
לוביה – חצי כוס
אטריות רחבות – חצי שקית
פטרוזיליה – צרור
שמיר – צרור
כוסברה – צרור
מים – לפי הצורך
לפני שמתחילים:
את הבצל תקצצו דק דק, את שלושת שיני השום תכתשו, את שני סוגי השעועית וגרגירי החומוס תשרו כל אחד בנפרד למשך כל הלילה, את הפטרוזיליה והשמיר תקצצו דק.
אופן ההכנה:
קחו סיר גדול שיהיה מספיק למרק, שימו בו שמן וחממו אותו, וכשהשמן חם טגנו את הבצל עד שצבעו ישתנה לזהוב. לאחר מכן הוסיפו את השם הכתוש לעוד 2-3 דקות וערבבו. כעת הוסיפו את מרק העוף ואת הקטניות גם כן. לאחר שטיגנתם טיפה את הכל, הוסיפו ליטר וחצי – 2 ליטר מים (בהתאם לכמות הסועדים), ולאחר שהמים הגיעו לרתיחה, העבירו לאש קטנה ובשלו כ45-50 דקות.
הוסיפו כעת את העדשים ובשלו לעוד שעה. לאחר שעה הוסיפו את הירק שקצצתם קודם לכן וגם את האטריות, ובשלו לעוד 20 דקות. וודאו שאתם לא מבשלים יותר מדי את האטריות בכדי שהן לא יהיו יותר מדי מבושלות ופחות טעימות. הוסיפו כעת מלח ופלפל לפי הטעם שלכם. ובשלו לעוד מספר דקות בודדות.
שיהיה בתאבון!