בורשט

בורשט 2017-11-12T14:28:01+00:00

בורשט

בורשט הוא המרק האדום, במקור הוא מאכל אוקראיני. 

בורשט נהוג להגיש עם שמנת חמוצה במרכז השולחן, כל סועד מוסיף לפי טעמו. יחד עם פרוסות לחם שחור. 

המתכון במקורו אינו כשר. שומרי הכשרות יכולים להינות ממנו בשני אופנים: 1. במקום בשר לשים טופו, או לא להוסיף בכלל. זהו שינוי מהותי… 2. פשוט לא להגיש עם שמנת חמוצה….. 

בורשט המצרכים 

  • 1 בצל קצוץ לקוביות גסות
  • 2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
  • 3 סלק אדום חתוך לקוביות גסות
  • 260 גר’ בשר שריר (מספר 8) חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות
  • 1/2 כרוב סגול חתוך
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 עלי דפנה
  • קופסת רסק עגבניות קטנה
  • 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
  • 4-6 כוסות מים
  • 4-5 גבעולי פטרוזיליה
  • תבלינים : 1 כף מלח, 1 כפית פלפל אנגלי

בורשט- אופן ההכנה 

מחממים בסיר מעט שמן. מוסיפים ראשית את קוביות הבשר ומטגנים אותן מכל הכיוונים. (נקרא: לסגור את הבשר). לאחר מכן מוסיפים לטיגון את הבצל, גזר, כרוב, סלק, תפוח אדמה והעגבניות. מערבבים הכל היטב ומוסיפים תבלינים. לאחר הוספת התבלינים מערבבים שוב את הכל עם הבשר מתחתית הסיר. מוסיפים את המים והשום.

נותנים למרק להתבשל לפחות כ 45 דקות. כאשר הבשר נעשה רך מעט, מנמיכים את האש. אח”כ מוסיפים את עלי הםטרוזיליה הקצוצה ממתינים עוד 10 דקות בישול על אש קטנה.

בתיאבון !!