ביצים קשות ברוטב מיונז ושמנת
זהו מאכל שניתן להגישו כמנה ראשונה או במסיבות עם מזנון לשרות עצמי כשלכל סועד מיועדות 2 חצאי ביצים:
הרוטב: (כמויות רוטב ל 6 סועדים).
4 כפות מיונז.
1 כוס שמנת חמוצה.
100 גרם זיתים שחורים מגולענים וקצוצים קטן.
½ כפית שמיר קצוץ דק.
פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים לתערובת חלקה. להכין צלחת הגשה – זו יכולה להיות צלחת אישית אם מספר האורחים קטן או, צלחת גדולה מרכזית אם המאכל מיועד למסיבה בשרות עצמי.
לקשט סביב הצלחת בירקות טריים, חתוכים בצורה נאה, עם עלי חסה למיניהם. לקלוף ולחצות את הביצים הקשות ולהניחן במרכז הצלחת כשקימורן כלפי מעלה.
לשפוך על גבי הביצים מן הרוטב ולקשט מעל במעט שמיר וחצאי זיתים שחורים.
למי שרוצה לגוון ניתן לערבב ברוטב גם צלפים קצוצים ולהוסיף מעט מאוד שום.