בצלים ממולאים

בצלים ממולאים 2020-03-25T11:51:58+02:00

בצלים ממולאים

 

או בשמו האותנטי בסל מחשי.
הזכרון הכי חזק שלי מבית סבתי היו הבצלים המומלאים,
סבתא הייתה מתקשרת ואומרת: הכנתי בסל מחשי מה לא תבואי?. ומה נראה לכם שעשיתי? כמובן שהלכתי.
וככה כל פעם מחדש, יש בסל מחשי? אני באה.
סבתא כבר מזמן איננה בחיים ועדיין הטעם של הבסל מחשי שלה אצלי בזכרון כאילו אכלתי אצלה אתמול.
אז קבלו את המתכון של סבתא עליזה. הבצלים הממולאים הכי טובים בארץ.

מרכיבים:

6 בצלים בינוניים (שיהיו מאורכים ככל הניתן ולא עגולים)
⅔ כוס אורז עגול
1 כף שמן
1 כף מים
2 כפות בשר בקר טחון
¼ כפית שטוחה פלפל שחור
¼ כפית שטוחה בהרט
¼ כפית אבקת מרק עוף
¼ כפית מלח
3 כפות שמן

לרוטב:

4 כפות סילאן
4 כפות רכז רימונים
4 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
½ כפית אבקת מרק עוף
½1 כוסות מים
2 כפות שמן

ועכשיו להכנה:

קלפו את הבצלים, חצו כל בצל עד הליבה שנשארת שלמה.
הרתיחו מים חמים וחלטו את הבצלים עד שהשכבות של הבצלים מתחילים להיפרד זה מזה. סננו וצננו.

המלית:

בסיר חממו שמן, הוסיפו אורז וכף מים עד לאידוי הנוזלים.
הוסיפו את הבשר והתבלינים וערבבו.
הניחו ½ כפית  של מלית באמצע כל עלה בצל וגלגלו. הניחו את הבצלים בתבנית כך שהחלק הפתוח כלפי מטה.
ערבבו היטב את כל חומרי הרוטב ושפכו על הבצלים. זלפו שמן מעל וכסו בנייר כסף.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל150 מעלות.
אפו במשך כשעה, הסירו את הנייר כסף ואפו כ10 דקות נוספות. עד אשר מתקבל רוטב סמיך.

בתאבון 🙂