בצק רבוך – בצק לפחזניות
החומרים ל 12 פחזניות בינוניות בגודלן:
¼ ליטר חלב.
100 גרם חמאה.
150 גרם קמח.
5 ביצים בגודל בינוני.
קורט מלח.
שקית הזלפה עם פיה גדולה ודקורטיבית או חלקה – לפי הרצוי והמצוי.
להכין את כל חומרי העוגה מראש ואת כלי העבודה גם כן.
כיוון שהכנת בצק זה היא בעצם תהליך של מירוץ עם הזמן, צריך להכין לפני תחילת העבודה את כל החומרים הדרושים למצב של הישג יד כדי שלא יהיה צורך לחפש ולאבד זמן…
אופן הכנה:
לחמם את התנור מראש ל 170 מעלות.
להרתיח בסיר בגודל ליטר וחצי, חלב עם חמאה וקורט מלח. כשהחמאה נמסה והחלב רתח להוריד מיד מהאש ולשפוך פנימה בבת אחת את הקמח ובעזרת כף עץ, לערבב היטב, במהירות וביסודיות עם קצת כוח… את הקמח לתוך הנוזלים כל הזמן, עד שהנוזלים והעיסה הפכו לאחד והעיסה היצטמגה והפכה לכדור המתגלגל בתוך הסיר כך, שהיא משאירה שיכבה דקה מאוד של בצק סביב דפנות הסיר ובתחתית, שנראה כמו פילם – לא להפסיק לערבב כל זמן תהליך הצטמגות הבצק. לאחר הערבוב הזה הצטננה מעט העיסה, ואז להוסיף את הביצים אחת אחרי השניה ובכל תוספת של ביצה לערבב היטב את הבצק עד שהביצה נבלעה בו ואז להוסיף את הביצה הבאה – קצת קשה בהתחלה, אבל, אפשרי… להמשיך כך עד שנגמרות הביצים…
להכניס את הבצק לתוך שקית הזלפה גדולה עם פומית משוננת או להישתמש בשתי כפות אם אין שקית.
להניח נייר אפיה על גבי תבנית אפיה שטוחה וליזלוף עליו צורות מעניינות מן הבצק, בעזרת שקית הזילוף.
לדאוג לכך שיהיה מרחק בין העוגיות כי הן מתנפחות בזמן האפיה. להכניס את התבנית לתנור, למדף השני מלמטה ולאפות על 170 מעלות צלסיוס כעשרים דקות לערך או עד שהפחזניות תפחו ושינו את צבען לצבע זהוב-חום בהיר. בשום אופן לא לשנות את טמפרטורת התנור בזמן האפיה.
להוציא מן התנור ולצנן היטב. לחתוך לרוחב הפחזניות במרכזן להזליף את הקרם הרצוי, אפשר להשתמש גם בקצפת משמנת מתוקה בלבד ולקשט באבקת סוכר או, באבקת סוכר מעורבת במיץ לימון או, קצת מים שניראית כמו ממרח לאחר העירבוב. בעזרת מברשת עשויה מסיליקון, להבריש את ממרח הסוכרי הזה על הפחזניות מלמעלה, לקשט בפרי מעניין ולהגיש.