בריק עם תפוח אדמה
מרכיבים:
5 דפי פילו
תפוח אדמה – חצי קילו
בצל – 1 בינוני
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן – בהתאם לגודל הסיר
אופן ההכנה:
הוציאו את הקליפה מתפוחי האדמה וחתכו אותם לקוביות. לאחר מכן הכניסו אותם לסיר עם מים והביאו את המים למצב של רתיחה. לאחר שתפוחי האדמה נהיו רכים, סננו אותם מהמים והכניסו לתוך קערה. בתוך הקערה תצטרכו למעוך את תפוחי האדמה ולהביא אותם למצב של עיסה אחידה. במקביל, חתכו את הבצל דק וטגנו אותו בשמן. הוציאו אותו לאחר הטיגון, העבירו לצלחת (וסננו אותו מהשמן). הוסיפו את הבצל, המלח והפלפל לתוך קערת תפוחי האדמה וערבבו היטב.
כעת, קחו דף פילו, מלאו בו את העיסה, וסגרו אותו בחציו (שיהיה בצורת חצי ירח).
הכניסו שמן לתוך סיר וטגנו בטיגון עמוק את דף הפילו. טגנו את הבריק עד שתראו כי צבעו זהוב משני הצדדים. הכניסו מראש צלחת, שימו עליה נייר סופג והניחו את הבריק ישר כשהוא יוצא מהסיר בכדי שהשמן ייספג.
שיהיה בתאבון!