בשר ביין אדום ושזיפים

בשר ביין אדום ושזיפים 2020-03-31T12:13:02+03:00

בשר ביין אדום ושזיפים

שימו לב – מתכון זה דורש לילה במקרר. התחילו את המתכון יום לפני.
מרכיבים:
קילו וחצי בשר עגל פילה מדומה טרי – נתח שלם
3 כוסות יין אדום מתוק
400 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
2 כפות דבש
8 עלי דפנה
חצי כפית גרגירי פלפל
כפית וחצי מלח

ועכשיו להכנה:
בסיר גדול הניחו את נתח הפילה, מלאו במים עד כיסוי.
הוסיפו 5 מעלי הדפנה, חצי כפית מגרגירי הפלפל והניחו על להבה בינונית.
לאחר רתיחה, הנמיכו את האש כסו את הסיר חצי מכסה ובשלו כ3 שעות
מידי פעם הסירו את הקצף שנוצר בסיר.
לאחר 3 שעות כבו את האש.
אחרי שהבשר מתקרר, עוטפים בנייר כסף ומכניסים למקרר עד למחרת.
למחרת, 3 כוסות יין בסיר רחב, הביאו לרתיחה על אש בינונית.
לאחר ההרתחה הוסיפו את השזיפים, מלח, דבש ו3 מעלי הדפנה. ערבבו, הביאו לרתיחה ובשלו כ10 דקות
פרסו את הבשר לפרוסות דקות, הניחו אותן בסיר אחת ליד השניה. צקו עליהן את השזיפים מתחתית הסיר.
סגרו את המכסה ובשלו כחצי שעה (הרטיבו את הבשר מידי פעם).
לאחר חצי שעה היפכו את הבשר ובשלו חצי שעה נוספת.
תקנו תיבול.

בתאבון 🙂