גולש
מתכון חם לימים גשומים.
אין כמו גולש כאוכל מנחם בימים סגריריים.
מרכיבים:
1 ק"ג נתח כתף בקר, חתוך לקוביות
1/4 כוס שמן
2 בצלים גדולים, פרוסים
2 פלפלים חתוכים לקוביות גדולות
5 שיני שום קצוצות
2 כפות פפריקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
4 עגבניות מרוסקות או פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
1/2 כפית קימל
מלח ופלפל שחור
3 כוסות מרק או מים
3 תפוחי-אדמה, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
ועכשיו להכנה:
1. חממו שמן בסיר גדול וטגנו בו את הבצל.
2. הוסיפו את הבשר, מלח, פלפל שחור וטגנו עד להשחמה מכל הצדדים.
3. הוסיפו את קוביות הפלפל, השום, רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות ושאר התבלינים וערבבו.
4. הוסיפו את המרק או המים והביאו לרתיחה, הנמיכו להבה, כסו ובשלו כשעה וחצי עד לריכוך הבשר.
5.הוסיפו לבסוף את קוביות תפוחי האדמה. הוסיפו נוזלים במידת הצורך, בשלו 40 דקות נוספות או עד לריכוך תפוחי האדמה והסמכת הרוטב.
בתאבון 🙂