גומבוץ

גומבוץ 2018-01-23T15:53:58+02:00

גומבוץ

גומבוץ – כופתאות הונגריות מתוקות. זה הממתק ההונגרי. הגומבוץ מאוד נפוץ אצל ההונגרים לקינוח ולאירוח….

גומבוץ – המצרכים

  • 5 תפוחי אדמה מבושלים רכים
  • 250 גר’ קמח לבן
  • 2 כפות סולת
  • 150 ג’ר חמאה מומסת
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף סוכר
  • למילוי : ריבה

ציפוי הגומבוץ 

  • 250  גר’ חמאה
  • 3 כפות של פירורי לחם
  • 2 כפות קינמון
  • 2 כפות סוכר




גומבוץ – אופן ההכנה

מרסקים את תפוחי האדמה עד שיוצא פירה אחיד. מוסיפים את הביצה הטרופה, הסוכר, הקמח והסולת. לשים היטב היטב עד שאין גושים ומתקבל בצק אחיד.

מקמחים משטח עבודה וקורצים כדורים מהבצק. מחוררים את הכדורים בעזרת האצבע וממלאים בכפית ריבה.

מחממים סיר מים. כשהמים מבעבעים שמים בתוכם את הכדורים הממולאים ריבה. כאשר הם צפים, נותנים להם עוד 3 דקות בישול.

לאחר מכן מוציאים אותם למשטח נפרד ומקררים אותם.

בינתיים במחבת נפרדת מכינים את הציפוי:

ממיסים את החמאה ומטגנים בה את פרורי הלחם. את הכדורים מגלגלים בתוך פרורי הלחם עם החמאה עד שנדבקים אליהם הפרורים. בקערית נפרדת שמים סוכר וקינמון ומגלגלים את הכדורים בתוך סוכר וקינמון

נוצרו לנו – גומבוץ

הונגרי מאוד וטעים מאוד….