ג’חנון

ג’חנון 2017-11-12T14:28:01+02:00

ג’חנון

ג’חנון הוא מאכל תימני נפוץ מאוד אם לא הכי ידוע בישראל כמאכל תימני. כאן נוהגים לאכול אותו בשבת בבוקר עם ביצה חומה ששהתה כל הלילה בפלטה או בתנור, ורסק מעגבניות טריות.

הג’חנון הוא מתכון קשה להכנה ולכן לרוב מעדיפים לקנות אותו מוכן או קפוא. אבל לאלה שאוהבים את המטבח ורוצים ג’חנון בכמות לאירוח, מומלץ לעבוד קשה ולהכין ג’חנון ביתי , טעים דק שנאפה כל הלילה בסיר מיוחד….

ג’חנון- המצרכים

  • 1 קילו קמח לבן מנופה
  • שקית קטנה אבקת אפייה
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר
  • שלוש כפות שמן
  • חמאה / מרגרינה

ג’חנון – אופן ההכנה 

מכניסים את הקמח, אבקת אפייה, שמן, דבש ומים לקערה ולשים כמה שיותר עד שהבצק נעשה גמיש ללא גושים. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה.

לאחר מכן שוב לשים את הבצק כמה שניתן וקורצים ממנו כדורים.

מורחים על משטי העבודה שמן.

בעזרת מערוך מרדדים את הכדור בצק למלבן ממש ממש דק. מורחים על המלבן את החמאה/מרגרינה.

אחר כך מקפלים את המלבן משני צידיו, מורחים שוב מרגרינה/חמאה.

לאחר מכן, מגלגלים את המלבן שנוצר. יוצא מן גליל דק דק של ג’חנון.

חוזרים על אותן פעולות עם כל יתר הכדורים שיצרנו.

כל כדור עוטפים בנייר אפייה.

בתחתי הסיר מומלץ לשים פרוסות לחפ לחות מעט כדי שהג’חנון לא יתייבש ממש.

מעל הג’חנונים העטופים בנייר אפייה, מניחים את הביצים.

מכניסים כל הלילה לפלטה או לתנור 150 מעלות.

בודקים את הסיר מדיי פעם.

ג’חנון – מאכל טעים ואהוב……