דג מרוקאי חריף

דג מרוקאי חריף 2017-11-12T14:28:26+02:00

דג מרוקאי חריף

דג מרוקאי חריף, החריימה ,  זהו הדג המסורתי בבית מרוקאי שנהוג לאכול אותו עם החלה הטרייה. בין שלב הסלטים לשלב המנות העיקריות, זו מנת הביניים הידועה בכל בית מרוקאי. מי שלא אוהב חריף- פשוט שלא יאכל…. נשתדל להתחשב ברמת החריפות…..

 

דג מרוקאי חריף – המצרכים 

  • 5 עגבניות קלופות חתוכות לרבעים
  • 3 פלפלים אדומים (גמבה) חתוכים לקוביות
  • פלפל  ירוק חריף פרוס לעיגולים
  • 6 שיני שום חצויות
  • חצי כוס מיץ לימון
  • קצת פחות מ 1/4 כוס שמן איכותי!!
  • דג פילה מהסוגים : המומלצים : נסיכת הנילוס / פילה אמנון
  • תבלינים : 1 כף מלח, כפית פלפל לבן, כפית כרכום, חצי כפית פפריקה חריפה, כף פפריקה רגילה

טיפ לבישול דגים : לפני שמבשלים את הדגים מומלץ להשרות במיץ לימון אפילו משומר ומלח על מנת שריחם יפוג מעט ולאחר מכן לבשל…

דג מרוקאי חריף – ההכנה

מחממים את השמן בסיר.  מוסיפים לסיר את הפלפלים, העגבניות והשום. נותנים לעגבניות להגיר מיצים ולתבשיל עצמו להיות מימי, בבישול של כ חצי שעה בערך עם מכסה פתוח. לאחר מכן, מוסיפים את התבלינים ומיץ הלימון.  מערבבים הכל טוב טוב.

כשהרוטב נעשה קצת יותר דליל, מוסיפים את הדגים. שואגים שהרוטב יכסה טוב את הדגים ומבשלים בסיר סגור.

נותנים לתבשיל להתבשל על אש נמוכה כשעה.  לערבב בעדינות מדיי פעם או כדי שהדגים לא יתפרקו אפשר להסתפק בטילטול קל של הסיר מהידיות.

להגיש חם עם חלה טרייה בצד.

בתיאבון