דמפוחט
דמפוחט זהו תבשיל אורז פרסי.
מרכיבים:
אורז פרסי – 2 כוסות
שמן קנולה – מעט לצורך הטיגון
כוסברה – צרור
פטרוזיליה – צרור
בצל – 1 גדול
שמיר – מעט
כורכום – רבע כף
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
כמון – רבע כף
מים – ליטר
לפני ההכנה:
חתכו את הבצל גס, קצצו את הכוסברה, הפטרוזיליה, והשמיר. שטפו את האורז במים והכניסו לתוך מסננת, לאחר מכן החזירו את האורז לתוך הכוסות.
אופן ההכנה:
צקו מעט שמן לסיר וטגנו את הבצל. כשצבעו של הבצל הופך לזהוב הכניסו את התבלינים וערבבו. לאחר מכן הכניסו את שלושת סוגי הירק שקצצתם קודם לכן וערבבו גם כן. כעת הכניסו את שתי כוסות האורז, והוסיפו מים שיכסו את האורז. ערבבו את הכל היטב. כשהמים ירתחו כסו את האורז עם מכסה והנמיכו את האש. בשלו כ10-15 דקות, ולאחר כיבוי האש השאירו את המכסה סגור לעוד 10-15 דקות.
שיהיה בתאבון!