זיוה
מתכון קליל במיוחד ופשוט להכנת זיוה.
מרכיבים:
בצק פילאס – חבילה
גבינה בולגרית רכה – 150 גרם
גבינה לבנה – 4 כפיות
גבינה צהובה מגורדת – 250 גרם
זיתים ירוקים חתוכים – לפי הטעם
ביצה – 1
שומשום – מעט
לפני ההכנה:
שברו את הביצה לתוך צלוחית קטנה וטרפו אותה. הכניסו לתוך קערה את הגבינה הבולגרית, הגבינה הלבנה, הגבינה הצהובה והזיתים. ערבבו הכל היטב.
אופן ההכנה: פרסו את בצק הפילאס. הכניסו לתוכו את המילוי שהכנתם קודם לכן. גלגלו את הבצק 3 שכבות ולאחר מכן חתכו אותו כך שתווצר האות ח. בהתאם לפילאס הראשון הכינו פילאסים נוספים. הניחו את מה שהכנתם על תבנית אפייה (כמובן שהניחו מתחת נייר אפייה), הברישו במברשת את הביצה ופזרו מעל שומשום. חממו תנור ל180 מעלות וכשהוא חם מספיק הכניסו את הפילאס לכ20 דקות אפייה.
מומלץ להגיש את הפילאס עם ביצה קשה בצד ועם עגבניות מרוסקות.
שיהיה בתאבון!