מצרכים
לבצק:
1/3 קוביית שמרים טריים
2 ורבע כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
חצי קילו קמח
קורט מלח
לסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
כף מיץ לימון
2 כפות מי ורדים
לטיגון:
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
לסירופ:
מרתיחים בסיר את כל החומרים , פרט למי הורדים.
מנמיכים את האש ומבשלים כ 20-30 דק' נוספות עד לקבלת סירופ סמיך. מוסיפים את מי הורדים למס' דקות נוספות. מצננים ומעבירים למקרר.
לבצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בלילה סמיכה. מתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח. לשים מעט את הבצק ומתפיחים שוב כחצי שעה.
לטיגון:
מחממים שמן לטיגון עמוק.
לשים את הבצק פעם נוספת ומעבירים אותו לשק זילוף.
לאחר שהשמן התחמם מזלפים לתוכו, זילוף בצורת שבלולים.
מטגנים את השבלולים משני הצדדים עד להשחמת הזינגולות.
מוציאים את הזינגולות לנייר סופג ,וכשהן חמות טובלים בסירופ הקר.
בתיאבון!