חומוס
חומוס ל 6 איש
החומרים:
½ 1 כוסות גרגרי חומוס לא מבושלים.
½ כפית אבקת אפיה.
2-3 שיני שום.
1 כוס טחינה גולמית.
1 כוס מים.
מיץ משני לימונים.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
סיר גדול ומים כדי כיסוי גרגרי החומוס.
קורט אבקת כמון (או קצת יותר).
הצעה שחוסכת זמן רב: כבר בגיל צעיר למדתי את יתרונם של מכשירי חשמל להקלת עבודות הבישול השונות: מהרגע שיכלה להתפרנס בכבוד, היה לאימי מיקסר חשמלי, שבו היו כל החלקים שאפשר וצריך, אפילו מכשיר למיץ גזר היה שם. היום ישנם גם מכשירי חשמל למטרות מסויימות מאוד כמו מיקסר המוט, שסכינו חדה מאוד והוא חסכן גדול של זמן. – מומלץ מאוד להחזיק דבר כזה בבית והטוב ביותר, הוא אחד שניפרד לשני חלקים והחלק עם הסכינים הוא ממתכת, כדי שאפשר יהיה להכניסו בקלות גם לסיר עם מרק רותח ולרסק – כשצריך. חוץ מזה, הוא מתנקה בקלות רבה יותר מאשר מכשיר שלם. דבר נוסף הוא הסכין שלו – אם יש לה 4 להבים המכשיר טוב יותר. והכי חשוב! זו עוצמתו של המיקסר הזה: ככל שעוצמתו גבוהה יותר כך כוחו גדול יותר.
(יש לי אחד עם 700 W).
אופן ההכנת החומוס:
להכניס את גרגרי החומוס הלא מבושלים לסיר גדול, לכסות בהרבה מים מעל החומוס. להוסיף
½ כפית אבקת אפיה ולערבב. לכסות את הסיר במכסה ולהשהות ללילה בצד.
למחרת, לשטוף את גרגרי החומוס והסיר היטב, למלא את הסיר שוב במים נקיים עד כדי כיסוי גרגירי החומוס ולבשל עד שגרגרי החומוס רכים מאוד – כיוון שנפח גרגרי החומוס הוכפל בלילה אין צורך בזמן רב מידי לבישולם בתוך חצי שעה לערך הם מוכנים.
לשטוף את הגרגרים היטב במים קרים ולסנן.
להכניס את כל החומרים לתוך קערה גדולה ובעזרת מיקסר היד עם המוט לרסק הכל היטב – להוסיף מים לפי הצורך ולרסק עד שנוצרת עיסה סמיכה וחלקה. להוסיף מלח ופלפל וכמון ולערבב היטב. אם העיסה דלילה מידי להוסיף טחינה גולמית. לשפר טעמים – לימון, מלח, שום, כמון – לצנן למספר שעות במקרר ואז לבדוק שוב את טעם ולהוסיף כל מה שחסר.