חורשט סבזי

חורשט סבזי 2017-11-12T14:28:26+02:00

חורשט סבזי

זהו מתכון פרסי, ידוע מאוד, טעים מאוד. מלא עשבי תיבול וירק. מומלץ בחודשי החורף הקרים…. בדרך כלל מוגש מעל אורז לבן

לפני הכנת המתכון רצוי לדעת, שנדרש לשם כך להשרות את השעועית האדומה למשך לילה שלם בקערת מים סגורה עם מעט מלח…..

חורשט סבזי – המרכיבים

  • 750 גרם בשר בקר רצוי מספר 5 – חתוך לקוביות
  • 4 כוסות מים – רותחים
  • צרור פטרוזיליה – קצוצה דק
  • צרור כוסברה – קצוצה דק
  • צרור שמיר
  • 2 גבעולי סלרי- עם העלים
  • 5 עלי בצל ירוק – קצוץ
  • 1/2 כוס נענע קצוצה רק העלים
  • 4 לימון פרסי (לימון שחור)
  • 3 בצלים יבשים קצוצים
  • כוס מיץ מלימון טרי סחוט
  • 1 כוס שעועית אדומה לאחר שהושרתה לילה במים
  • תבלינים : כף מלח (יש לזכור שהבשר גם מלוח) כפית וחצי פלפל שחור, כפית כורכום, כף כמון.
  • 4-5 כפות שמן

חורשט סבזי – אופן ההכנה

מטגנים את הבצל היבש עד להזהבה בשמן, מוסיפים אליו לטיגון את קוביות הבשר. לאחר שטיגנו מעט את קוביות הבשר, מוסיפים מעליהם את השעועית האדומה. אחר כך את התבלינים : את הכורכום, המלח, הפלפל, הכמון, מוסיפים את הלימון הפרסי ואת מיץ הלימון הסחוט. מערבבים הכל יחד. מוסיפים את כל העשבי תיבול " נענע, בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, שמיר וכו'. מוסיפים את המים , מערבבים הכל יחד ומבשלים על אש בינונית כארבעים דקות נוספות.

לאחר ארבעים דקות נותנים לתבשיל להתקרר מעט ולספוג את החמוציות…. הריח משגע….