חצילונים חמוצים

חצילונים חמוצים 2017-12-24T15:12:21+02:00

חצילונים חמוצים

מתכון קל ופשוט לחצילונים חמוצים (טורשי) בנוסח פרסי.

מרכיבים:

חצילונים (חציל גמדים) – 1 קילו
חומץ 5 אחוז – בקבוק שלם (ליטר)
מלח – כף אחת
קארי – כפית
צ'ילי גרוס – כפית שטוחה




אופן ההכנה:

לאחר ששטפתם היטב את החצילונים, עשו בכל אחד מהם שני חריצים לאורך. הכניסו אותם לתוך סיר, ושפכו את בקבוק החומץ.
הפעילו את הכיריים והביאו את הסיר למצב של רתיחה, ולאחר מכן שפכו לתוך הסיר את המלח, קארי והצ'ילי הגרוס.
סגרו חלקית את מכסה הסיר ותנו לחצילונים להתבשל כרבע שעה עד שתשימו לב שצבעם משתנה.
לבסוף כבו את האש, תנו לכל העסק להתקרר, הכניסו את הכל לתוך קופסא עם מכסה, והשאירו במקרר למשך 24 שעות כדי שהטעם יספג בתוך החצילונים.

שיהיה בתאבון!