חציל בלאדי בסגנון מרוקאי

חציל בלאדי בסגנון מרוקאי 2017-12-27T16:00:02+00:00

חציל בלאדי בסגנון מרוקאי

מתכון לסלט חצילים בלאדי עם ניחוחות מהמטבח המרוקאי.

מרכיבים:

חציל בלאדי – 4 גדולים
רסק עגבניות – 2 קופסאות קטנות
שום – 6 שיניים שלמות
שמן זית – מעט
מלח גס
מים




לפני ההכנה:

קלפו את החציל וחתכו אותו לכל אורכו לפרוסות. את הפרוסות הניחו במסננת ופזרו עליהן מלח גס בכדי שיצאו כל הנוזלים. השרו את הכל למשך שעה, ולאחר מכן שטפו במים ויבשו. לתוך קערה הכניסו 2 קופסאות של רסק עגבניות, ו4 כוסות מים, ערבבו הכל היטב והניחו בצד.

אופן ההכנה:

בהמשך, קחו מעט שמן זית, פזרו על מחבת וטגנו את החצילים. וודאו כי הם לא נשרפים בטעות. טגנו אותם עד שהם מושחמים קלות. לאחר הטיגון פזרו את החצילים על תבנית אפייה, ושפכו עליהם את הרוטב עם הרסק שהכנתם קודם לכן. פזרו גם את שיני השום וכסו הכל בנייר כסף. הכניסו את הכל לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך שעה.

שיהיה בתאבון!