חציל עיראקי מטוגן

חציל עיראקי מטוגן 2018-01-03T15:54:23+02:00

חציל עיראקי מטוגן

חציל עיראקי מטוגן, פשוט להכנה ומומלץ לאכילה בפרוסת חלה.

המצרכים:

חציל בינוני/גדול – 1.
מלח – לפי הטעם (לא מומלץ יותר מדי כדי שלא יהיה מאוד מלוח).
שמן קנולה – רבע כוס, שתהיה שכבה אחת דקה על המחבת.




אופן ההכנה:

חתכו את החציל לרצועות ארוכות (יש כאלה שמעדיפים לחתוך לעיגולים וזה גם בסדר). חשוב שהפרוסות לא יהיו עבות מדי בכדי שניתן יהיה לטגן אותן כנדרש, וגם לא יהיו דקות מדי כדי שלא "יקרעו" בזמן הטיגון. שטפו אותם במים לאחר החיתוך.
קחו מגש ופזרו עליו את החצילים שחתכתם. על הפרוסות פזרו מלח בצורה אחידה, והשאירו את זה כך למשך חצי שעה בכדי שהמלח ייספג בחציל.
לאחר חצי שעה חממו שמן במחבת.
לפני שאתם מכניסים את החצילים לטיגון, הניחו אותם על נייר מגבת, ולחצו עליהם בכדי שיצאו הנוזלים. טגנו את החצילים עד שמתקבל צבע זהוב, ולאחר מכן הניחו אותם על נייר סופג, משני הצדדים, כדי ששמן מיותר ייספג.

אכלו את החציל שהכנתם בתאבון!