חריימה
מרכיבים:
דג פרוס לחלקים – 500-700 גרם
שמן – חצי כוס
מים
מלח – כפית
רסק עגבניות – 2 קופסאות קטנות או אחת גדולה
פלפל אדום – 3
פלפל חריף ירוק – 1
שום – 4 שיניים
בצל – 1 גדול
פפריקה חריפה – כפית
פפריקה מתוקה – 2 כפות
כוסברה – צרור
לימון – 1 בינוני
לפני שמתחילים:
את הבצל חתכו לפרוסות דקות במיוחד, את הפלפלים האדומים והפלפל ירוק חריף פרסו לרצועות דקות, את שיני השום קלפו ופרסו לפרוסות, את הלימון קלפו גם כן ופרסו אותו לפרוסות דקות.
אופן ההכנה:
קחו סיר גדול, הכניסו שמן ותנו לו להתחמם. לאחר שהשמן התחמם הכניסו לתוכו את הבצל וטגנו ל2-3 דקות, ולאחר מכן הכניסו את הפלפלים ואת פרוסות השום. בהמשך הוסיפו את הפפריקה המתוקה והחריפה, את הרסק וערבבו היטב את הכל. הוסיפו כוסברה, לימון ומים גם כן והביאו את כל התבשיל למצב של רתיחה. לאחר שהמים רתחו, השאירו את המכסה חצי פתוח, הנמיכו את האש ובשלו כ20-25 דקות.לאחר מכן הכניסו את הדג ובשלו עוד 15-20 דקות כשהסיר מכוסה לחלוטין.
שיהיה לכם בתאבון!