טביחה

טביחה 2018-01-03T15:54:00+02:00

טביחה

תבשיל עוף ותפוח אדמה

מצרכים:

עוף – 3 כרעיים מחולקים
אפונה – שקית שלמה של סנפרוסט
בצלים – 2 בינוניים
שום – 5 שיניים
תפוחי אדמה – 2 גדולים
מלח – לפי הטעם
פלפל – לפי הטעם
כורכום – 1 כפית
סלרי – 1 ראש
פטרוזיליה – חופן
פפריקה מתוקה – 1 כפית
מים – 1 וחצי כוסות
שמן – בהתאם לגודל הסיר (משמש לטיגון)





לפני שמתחילים, קוצצים את שני הבצלים דק דק, כותשים את חמשת שיני השום, את תפוחי האדמה חותכים לקוביות.

אופן ההכנה:

קחו סיר רחב, שפכו בתוכו שמן (לא יותר מדי), וטגנו את הבצלים שחתכתם קודם לכן. את הבצלים יש לטגן עד שצבעם הופך לזהוב.
הניחו כרגע בצד את תפוחי האדמה והכניסו לסיר את כל המצרכים, ולאחר מכן הוסיפו כוס וחצי של מים. לאחר שהגעתם למצב של רתיחה, העבירו את התבשיל לאש קטנה, ובשלו כ30-35 דקות.
לאחר שעבר הזמן, הכניסו לסיר את תפוחי האדמה, הוסיפו עוד מים והמשיכו לבשל עד שאתם מבחינים שתפוחי האדמה רכים מספיק.

בתאבון!