טורשי

טורשי 2018-01-03T15:53:36+02:00

טורשי

לכל מי שעדיין לא יודע, טורשי זה בעצם חמוצים עיראקיים שכולנו מכירים. הכנת הטורשי פשוטה מאוד, אך יש להמתין בסבלנות מספר ימים עד שהחמוצים יהיו מוכנים לחלוטין. יש לכם סבלנות? קראו את המתכון.

 

מרכיבים:

מלח – 5 כפות
חומץ – 750 מ"ל
גזר – 5 יחידות
כרוב לבן – חצי
כרובית – חצי
לפת – 2
מלפפון ירוק – 5
פלפל אדום – 1
פלפל צהוב – 1
פלפל חריף ירוק – 1
קולורבי – 1
שום – 1 שלם
תבלין עמבה/קארי (לשיקול דעתכם בלבד)




אופן ההכנה:

חתכו את כל הירקות בהתאם לרצונכם (את הפלפלים מומלץ לחתוך לרצועות, שאר הירקות לחתוך לפרוסות).
קלפו את השום וחתכו אותו לפרוסות גדולות. הכניסו את הירקות לצנצנת, וביניהם הכניסו את פרוסות השום, וגם את הפלפלים החריפים.
לאחר ששמתם את כל הירקות, פזרו את המלח ואת תבלין העמבה/קארי.
מלאו את הצנצנת בחומץ בהתאם לכמות שרשמנו במרכיבים, ואת שאר הצנצנת מלאו במים. ערבבו את הכל היטב.
השאירו במרפסת ל3 ימים. כשמזג האויר חם יותר, החמוצים יהיו מוכנים מהר יותר, אם מזג האויר קריר, השאירו את הצנצנת במרפסת אפילו 4-5 ימים. במשך הימים, ערבבו פעם-פעמיים ביום את החמוצים וסגרו שוב.
כאשר החמוצים מוכנים, הכניסו את הצנצנת למקרר, או העבירו לכלי אחר (בהתאם למה שנוח לכם).

בתאבון!