טחינה

טחינה 2018-01-08T10:07:35+02:00

טחינה

החומרים:

כוס טחינה גולמית.
חופן עלי פטרוזיליה.
2 שיני שום.
מיץ מלימון אחד עד לימון וחצי (לפי כמות הטחינה שבכוס).
מלח לפי הטעם.
כוס מים – הכמות צריכה להיות אחד לאחד – אחת כוס מים לאחת כוס טחינה להישתמש באותה הכוס עבור המים כמו בשביל הטחינה.
קורט אבקת כמון.




אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים לקערה ולרסק שוב עם מיקסר המוט היטב עד שהטחינה כולה הפכה לנוזל הומוגני. לבדוק טעמים ולשפר. לכסות את הקערה או הקופסא ולאכסן למספר שעות במקרר. לשפר טעמים שנית ולהגיש עם השאר (חומוס, פלאפל פיתות סלט ועוד).
אם הטחינה דלילה מיד אפשר להוסיף מעט טחינה להסמיך את הרוטב ואם היא סמיכה מידי יש להוסיף מים – בכל פעם מעט עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
לאחר לילה במקרר, סופגת הטחינה את המים עוד יותר והופכת למעט צמיגית – אז יש להוסיף מים בכמות הדלילות הרצויה – לא הרבה כדי שלא תהייה דלילה מידי.