טלה ממולא בתמרים ולימונים
מגיעים אורחים לחג ואתם רוצים להפתיע?
הבאתי לכם פה מתכון אליפות שיגרום לכולם ללקק את האצבעות.
אז יאללה תפשילו שרוולים ותתחילו לעבוד.
מצרכים למתכון:
הבשר:
1.5 ק"ג סינטה טלה (מומלץ להשתמש בחזה טלה).
8 תמרים מגולענים וקצוצים.
כפית תימין טרי קצוץ
1/2 כפית שטוחה צ'ילי גרוס
קורט פפריקה חריפה
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1/2 כפית שטוחה מלח גס
8 לימונים ננסיים כבושים (קצוצים)
כפי אחת עלי אורגנו טריים (קצוצים)
הרוטב:
כף סילאן טהור
גבעול רוזמרין
גבעול תימין
עלה אחד של מרווה
גבעול רוזמרין
גבעול תימין
עלה אחד של מרווה
ציוד נדרש: חוט קשירה + תבנית צלייה עם רשת.
ועכשיו להכנת המתכון:
לחמם תנור לחום של 250 מעלות טורבו
את חזה הטלה הפרוס והנקי לחצות לשני מלבנים בעובי אחיד יחסית. להניח את הנתח כשצד הבשר כלפי מעלה ולפזר את כל המרכיבים באופן אחיד. שימו לב לכמות המלח שאתם מוסיפים – הלימון הכבוש מלוח גם כך.
לגלגל את נתח הטלה הפרוס לגליל.
לקשור כל גליל בשר בעזרת 4 חוטי קשירה כדי לשמור על צורתו, להניח על רשת בתוך תבנית צלייה עמוקה ולהכניס לתנור שחומם מראש
להוציא את התבנית ולמזוג לתוכה כוס וחצי מים, לכסות בנייר אלומיניום ולהדק את השוליים כדי לאטום אותה (אפשר להיעזר במגבת יבשה).
להנמיך את חום התנור ל- 140 מעלות ולצלות למשך כ- 3 שעות.
להעביר את נוזלי הצלייה מהתבנית לכלי אחסון, לצנן, לכסות ולהעביר למקפיא למשך כחצי שעה כדי שהשומן הצף ייקרש מעט. להוציא מעט מהשומן בעזרת כף.
את הנוזל להעביר למחבת ביחד עם כל מצרכי הרוטב, לצמצם על אש גבוהה למשך כ- 10 דקות עד שמתקבל נוזל (אמורה לצאת כמות של חצי כוס, מסירים את העשבים).
להגיש את הרוטב לצד פרוסות הטלה הממולאות (מומלץ לפרוס את גלילי הטלה לאחר לילה במקרר לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ולא לאחר הצלייה).
בתיאבון 
