טנזיה

טנזיה 2017-11-12T14:28:50+00:00

טנזיה

הטנזיה היא תוספת מתוקה מוגשת ליד אורז לבן בדר”כ. בשל היותו תבשיל מתוק נהוג להגיש אותו בערב ראש השנה

טנזיה – המצרכים 

  • 1 בצל חתוך גס
  • 5 כפות דבש
  • 2 כפות סילאן
  • 10 משמים מיובשים
  • 500 גר’ אגוזי מלך חתוכים גס
  • 10 שזיפים מיובשים
  • 5 תמרים חתוכים (מג’עול)
  • 250 גר’ צימוקים
  • כוס מים פושרים
  • התבלינים : 1 כף שטוחה מלח , 1 כף פלפל לבן, 1 כף קינמון

טנזיה- אופן ההכנה 

מטגנים את הבצל במעט שמן. כאשר הבצל מקבל צבע זהוב מעט, מוסיפים את אגוזי המלך. ממשיכים לערבב,

ולאחר מכן מוסיפים את הדבש, הסילאן והמים. לאחר שערבבנו שוב, מוסיפים את המשמשים השזיפים התמרים והצימוקים.

מחממים על אש בינונית במשך כחצי שעה עד ארבעים דקות, מחכים שהרוטב יהיה סמיך. מגישים חם .

בתיאבון !!