טפטון

טפטון 2017-12-26T15:51:35+02:00

טפטון

טפטון זוהי פיתה פרסית טעימה במיוחד. להכנת המתכון יש צורך במחבת חשמלית לאפיית פיתות.

מרכיבים:

קמח – כוס ושליש
שמן קנולה – כף
שמרים – חצי כפית
מלח – חצי כפית
סוכר – חצי כפית
מים – שתי כוסות של מים רותחים




אופן ההכנה:

לתוך קערה גדולה הכניסו את כל המרכיבים חוץ מהקמח וערבבו את הכל היטב. אחרי שעירבבתם את הכל, שפכו גם את הקמח וערבבו שוב לא מעט זמן, עד לקבלת בצק אחיד. לאחר שהתקבל בצק אחיד, כסו את הקערה במגבת למשך 50 דקות כדי שהבצק יתפח.
כ5 דקות לפני שהבצק יוצא מהתפיחה, הפעילו את המחבת החשמלית ותנו לה להתחמם. לאחר שהוצאתם את הבצק מהתפיחה חתכו חתיכה ממנו ורדדו אותה בהתאם. הניחו אותה בתוך המחבת, סגרו את המחבת והפכו לצד השני בהתאם למידת האפייה שאתם מעוניינים בה.

למי שרוצה, אפשר לפזר על הבצק עוד בשלב שהוא נמצא בתוך המחבת קצח ושומשום. שיהיה בתאבון!