טפלק
טפלק זו לביבה פרסית מסורתית טעימה.
מרכיבים:
תפוח אדמה – 4 תפוחי אדמה גדולים
ביצה – 4 ביצים בגודל לארג'
גזר – 4 גזרים בינוניים
בצל – 2 בינוניים
מלח – לפי הטעם
קמח לבן – 3 כפיות גדושות
פלפל שחור – לפי הטעם
כמון – חצי כף
כורכום – חצי כף
שמן (או קנולה או זית) – רבע כוס
לפני ההכנה:
קלפו את הגזרים והניחו אותם בצד.
אופן ההכנה:
הכניסו את תפוחי האדמה והגזרים לתוך סיר עם מים חמים ובשלו אותם. לאחר שהם התרככו מספיק (בדקו זאת בעזרת מזלג) הוציאו אותם מהסיר, והניחו להם להתקרר.
לאחר שהם התקררו, הוציאו את תפוחי האדמה, הורידו מהם את הקליפה, העבירו לתוך קערה ומעכו אותם כמו פירה. את הגזרים שבישלתם גרדו בפומפייה לתוך הקערת עם תפוחי האדמה, ובהמשך גרדו גם את הבצל בפומפייה והוסיפו לקערה. בהמשך הוסיפו גם את יתר התבלינים, הקמח והביצים וערבבו היטב את הכל.
שפכו שמן לתוך המחבת וכשהשמן חם מספיק, צקו עיגולים מתוך הבלילה שיצרתם, הכניסו למחבת וטגנו היטב משני הצדדים. שימו לב שבטעות הלביבות לא ישרפו לכם. בסיום הטיגון הניחו את הלביבות בצלחת על נייר מגבת.
שיהיה בתאבון!