כפיתה

כפיתה 2018-01-09T15:58:14+00:00

כפיתה

כפיתה היא קציצת ירק טוניסאית טעימה במיוחד!

המצרכים:

4 בצלים בינוניים.
4 שיני שום.
2 תפוחי אדמה.
חופן פטרוזיליה.
חופן כוסברה.
ביצה אחת בגודל XL, ואם אין אז שני ביצים בגודל M.
כפית בהרט (5 גרם).
כף שטוחה מלח (10 גרם).
כף פפריקה חריפה (10 גרם).
כף פפריקה מתוקה (10 גרם).
כף שטוחה פלפל שחור גרוס דק (10 גרם).
פנים לחם (החלק הלבן של הלחם).
חצי כוס קמח (מי שבוחר לטגן).
חצי קילו חזה עוף טחון.

למי שרוצה להכין את הקציצות ללא בשר כדי שיהיו פרווה, ניתן להכין ללא החזה עוף.




אופן ההכנה:

מכניסים לתוך סיר את תפוחי האדמה ומבשלים חצי בישול, במקביל משרים את הלחם במים.
קוצצים בצורה דקה ככל שניתן את הפטרוזיליה, הכוסברה ואת הבצל. בסיום, הכניסו את הכל לתוך קערה.
מוציאים את קליפות תפוחי האדמה, מרסקים אותם לצורה של פירה ומוסיפים לתוך הקערה, בנוסף, מוסיפים אל הקערה את הלחם שהשרתם במים קודם לכן, ואת קוביות החזה עוף. מערבבים את הכל בתוך מסננת ברזל (כמו מסננת של פסטה) בכדי שכל הנוזלים יצאו, ולאחר מכן את כל העיסה מחזירים לקערה. הוסיפו כעת את התבלינים וערבבו היטב.
לאחר מכן הוסיפו את הביצים, ערבבו והכניסו את הכל לתוך המקרר למשך שעה.

לאחר שעה הוציאו את הקערה, והכינו את הקציצות בעזרת הידיים, בגודל אחיד (שיהיו עגולות).

הרתיחו סיר קטן בשמן עמוק. כשהשמן רותח, ולפני שאתם מכניסים את הקציצות אל הסיר, קמחו אותן מעט בקמח (מכל הצדדים), ולאחר מכן הכניסו את הקציצות אל הסיר לטיגון של עשר דקות.

בתאבון!