לזניה חלבית
לצורך הכנת הלזניה, יש להשתמש בתבנית פיירקס. הכינו מראש שתי קערות: קערה אחת לרוטב העגבניות וקערה נוספת לגבינות.
מרכיבים:
דפי לזניה – 12 דפים
רסק עגבניות – 2 כפות גדושות
עגבניות מרוסקות – 500 גרם
שמן זית – 4 כפות (ועוד מעט שמן זית לשימון התבנית)
שום – 4 שיניים כתושות
סוכר – כף אחת
אבקת מרק פרווה – חצי כפית
פטריות – לפי הטעם
חרוזי זיתים – לפי הטעם
אורגנו – כפית אחת
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
גבינה צהובה מפוררת – 250 גרם
גבינה לבנה 5 אחוז – קופסא קטנה (250 גרם)
גבינה בולגרית קשה מפוררת – 150 גרם
מים רותחים – שני שליש כוס מאג
גבינה צהובה – 4 פרוסות (לחלק העליון של הלזניה)
אופן ההכנה:
כפי שאמרנו לכם, יש צורך בשתי קערות נפרדות. לקערה אחת הכניסו את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, שמן זית, סוכר, מלח, פלפל, אורגנו, אבקת מרק, שיני שום, פטריות, זיתים ולבסוף שימו את המים הרותחים. לבסוף ערבבו את הכל. בקערה השנייה הכניסו את שלושת הגבינות וערבבו היטב גם כן. שמנו מעט את תבנית הפיירקס בשמן זית. הניחו 4 דפים של לזניה (מבושלים כמובן) בתחתית (צרו מהם מלבן) ומרחו שכבה של רוטב ועליה שכבה של גבינות, לאחר מכן שימו עוד שכבה של דפי לזניה ועוד שכבת רוטב וגבינות, לאחר מכן עוד שכבה של לזניה ועליה עוד רוטב וגבינות, ומעל עוד שכבה של לזניה, שכבה של רוטב ועל זה שימו 4 פרוסות גבינה צהובה. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות, והכניסו את הלזניה כשהיא מכוסה בנייר כסף לאפייה למשך 40-50 דקות, בהתאם לסוג התנור שברשותכם.
שיהיה בתאבון!