לזניה תרד ומוצרלה
מרכיבים:
500 גרם דפי לזניה
50 גרם חמאה
1/2 בצל לבן, קצוץ דק
1 ק"ג עלי תרד, שטופים ונקיים מגבעולים
1/4 כפית אגוז מוסקט
350 גרם מוצרלה, לפרוס דק
כוס גבינת פרמזן מגוררת
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
100 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
1/2 ליטר חלב
1/2 ליטר שמנת
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
הרוטב:
בסיר המיסו את הממאה, הוסיפו קמח, הנמיכו אש וטגנו מספר דקות תוך כדי ערבוב מתמיד (חשוב), עד אשר התערובת מזהיבה
הוסיפו את החלב והשמנת (תוך כדי ערבוב), הוסיפו את אגוז המוסקט (השאירו מעט לאח"כ).
בשלו עד אשר הרוטב מסמיך ומבעבע, מסירים מהאש.
מוסיפים את הפרמז'ן.
התרד המאודה:
חממו את התנור ל180 מעלות
אם יש צורך בבישול הלזניה, בשלו לפי הוראות יצרן (מצוין על האריזה)
בסיר חממו את החמאה, הוסיפו בצל וטגנו עד שהבצל הופך לשקוף.
הוסיפו את התרד, מעט מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט,
טגנו במשך כ2 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהתרד מאבד את הנפח שלו.
העבירו למסננת כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
ועכשיו להרכבת הלזניה:
מירחו שכבה אחידה של הרוטב בתחתית התבנית, הניחו שכבת לזניה, מירחו שוב את הרוטב על דפי הלזניה,
פזרו עליהן חצי מכמות התרד המאודה, הניחו פרוסות מוצרלה ועליהן פרמז'ן מגורר.
ושוב שכבה נוספת, דפי לזניה, רוטב, תרד, מוצרלה ופרמז'ן.
וכף שכבה אחר שכבה, שימו לב שהרוטב אמור להיות למעלה ולסגירה פרמז'ן מפוזר מעל
אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.
מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.
*ניתן לשמור את הרוטב במקרר כחמישה ימים או במקפיא במשך כשלושה חודשים.
בתאבון 🙂