לחוח
לחוח הוא לחם תימני רך מחורר מטוגן במעט שמן. טעים ומומלץ להגשה עם סלטים…
כלל חשוב לפני הכנת הלחוח!! להתחיל את טיגון הלחוח במחבת קרה לכן שוטפים את המחבת מאחד לשני .
לחוח – החומרים הדרושים
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות מלח
- 2 כפות שמרים
- 4 כפות סולת
- כף סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1.5 כוס מים. אם הבצק לא יוצא גמיש ניתן להוסיף עוד קצת מים
לחוח – אופן ההכנה
שופכים את הקמח שמרים סולת מלח סוכר ומים לקערה. לשים במיקסר, עד שמתקבלת תערובת סמיכה כמו לבן (יוגורט)
לאחר קבלת התערובת הסמיכה, מוסיפים את השמן ווממשיכים ללוש במיקסר עד לאיחוד השמן בתערובת. הבצק יוצא מאוד נוזלי.
מניחים בצד בקערה גדולה. ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר 25 מעלות.
שמים מעט מאוד שמן במחבת. לא להדליק את האש עדיין….
יוצקים מהבצק 3/4 כוס לתוך המחבת הקרה ומטגנים על אש בינונית עד שנוצרות בועות על הבצק
והוא משתחרר לבד מהמחבת ומשחים יפה.
לאחר מכן שוטפים את המחבת במים קרים, מייבשים אותה בנייר סופג וחוזרים על התהליך שוב.
אף אחד לא אמר שזה קל…. אבל טעים מאוד להגיש עם סלטים של יום שבת או בארוחת סלטים קלילה.
לא להניח את הלחוח אחד על השני כשהם חמים.