לחמניות בריוש

לחמניות בריוש 2017-11-29T15:44:45+02:00

לחמניות בריוש

מרכיבים:

קמח שמרים של אסם – 250 גרם
חלב – שליש כוס
מים פושרים – 3 כפות
ביצים – 2
סוכר – 2 כפות (לבלילת הקמח)
חמאה – 75 גרם (חתוכים לקוביות קטנות)
מלח – חצי כפית
סוכר – כמות לפי החלטתכם לפיזור מעל הלחמניות




אופן ההכנה:

הכניסו לתוך קערה את הקמח, החלב והמים וערבבו היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. כעת הוסיפו ביצה אחת, סוכר ומלח וערבבו שוב. במידה ויש לכם מיקסר עם וו לישה, מומלץ להשתמש בו. בזמן הערבוב הוסיפו גם את החמאה עד שתשימו לב שהחמאה התערבבה היטב עם הבצק. כסו את הקערה עם ניילון נצמד והכניסו למקפיא למשך 35 דקות, ולאחר מכן הכניסו את הבצק למקרר לעוד שעתיים וחצי נוספות. לאחר מכן קחו תבניות מאפינס קטנות, וחלקו את הבצק ל10 כדורים קטנים. הכניסו כל כדור לתוך תבנית מאפינס, הניחו על מגש וכסו במגבת כדי שהבצק יתפח במשך שעתיים. לאחר שהבצק טפח, טרפו ביצה ומרחו מעל כל לחמניה, ופזרו סוכר לפי החלטתכם. חממו מראש תנור לחום של 175 מעלות, ואפו את הלחמניות במשך 13-15 דקות.

שיהיה בתאבון!