לחמניות גבינות ושום

לחמניות גבינות ושום 2020-03-23T14:35:49+02:00

לחמניות גבינות ושום

מצרכים:
3 כוסות קמח תופח

200 גרם חמאה רכה (להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני)

1 שמנת חמוצה

2 שיני שום כתושים

1/4 כוס פרמז'ן מגורד

1/2 כפית מלח

 

למלית:

250 גרם גבינה לבנה

100 גרם קשקבל מגורד

100 גרם מוצרלה מגורדת

1 ביצה

3 כפות קמח

כף חרדל

כפית פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

למריחה:
ביצה טרופה

שומשום

ועכשיו לעבודה:

ערבבו ולושו את כל החומרים יחד לבצק אחיד, הבצק צריך להיות רך ומעט דביק, אל תוסיפו קמח קמח.

כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה, כך יותר קל לעבוד עם הבצק.

בזמן שהבצמק במקרר הכינו את המלית: ערבבו יחד את חומרי המלית ושימרו בצד או, אם חם בחוץ, במקרר.

הוציאו את הבצק למשטח מקומח, צפו מעט את הבצק בקמח שיהיה קל לעבוד איתו וחילקו לשלושה חלקים שווים.

קמחו שוב את השיש ורדדו חלק אחד של הבצק לעלה דק בצורת מלבן.

מירחו שליש מכמות המלית על כל המלבן וגלגלו לרולדה, המשיכו כך עם שאר הרולדות (3 במספר) .

הניחו את הרולדות על מגש מרופד בנייר אפייה והכניסו למקפיא לחצי שעה.

בינתיים חממו את התנור ל-180 מעלות.

כעבור חצי שעה פרסו את הרולדות לפרוסות בעובי סנטימטר בערך, הניחו בתבנית על נייר אפייה כשצד החיתוך כלפי מעלה, הברישו בביצה טרופה, פזרו שומשום ואפו כ 25 דקות, עד הזהבה, תנו לללחמניות לנוח מעט.

 

ניתן להקפיא (לפני אפייה)

מומלץ כתוספת לכל ארוחה.

בתאבון 🙂