ליפתן משמשים

ליפתן משמשים 2017-11-27T15:24:22+02:00

ליפתן מישמשים

אני מניחה שכולם עדיין מכירים את משחק הגוגואים. היום המשחק כבר אינו מקובל יותר כי אף ילד כמעט, לא מסתובב ברחובות וכל הרחובות כבר מזמן סלולים. אבל פעם, בשנות השישים המוקדמות כשעדיין היה רק חול וחול ובעיקר ביד אליהו – המקום בו גדלתי – היינו משחקים בגוגואים בקיץ. אוספים את כל חרצני המישמשים שאכלנו ומי שאכל יותר מישמשים, היו לו כמובן, יותר חרצנים. קראנו להם גוגואים. (אין לי מושג מהיכן המילה, אני מניחה שהיא באה איך שהוא מהערבית), היינו חופרים בורות – במילעיל – בקצה הרחובות הלא סלולים עדיין, בין המדרכה והכביש שהיה אמור אי פעם לעבור לידה, וממרחק ש"נקבע" מראש (מי לא ניסה לסדר וגנב עוד צעד גדול קדימה?) היינו מנסים להשחיל, את כל הגוגואים שהיו בידינו, אל תוך הבור ומה שנישאר מחוץ לבור, היה הולך לזה ששיחק איתנו. מה שנכנס, היה נישאר בידינו ועוד היינו מקבלים, את אותו מספר הגוגואים, משאר המשתתפים – פחות או יותר, ככה, התנהל המשחק. כמובן, שהיו כאלה שיצאו מופסדים מהמשחק אחרי מספר סיבובים.
כל ההתפארות הייתה בכמות הגוגואים שהיו ברשותך…

מהמישמשים עשו האמהות ריבה או ליפתן…




חומרים לליפתן

1 קילוגרם משמשים בשלים אבל לא רכים.
3-4 כפות סוכר אולי קצת יותר כי המישמשים לפעמים חמוצים מאוד.
1 ליטר מים.
שקית סוכר וניל – לבחירה.
מיץ מחצי לימון.
מי שאוהב ניתן להוסיף גם חתיכת קליפת לימון – אבל רק החלק הצהוב שלה

אופן הכנה

לחצות את המישמשים ולגלען, לחתוך לרבעים ולהכניס לסיר עם מים ושאר החומרים. לבשל מרגע רתיחת המים עוד כ20 דקות, לצנן ולגיש קר.