ליפתן קישואים

ליפתן קישואים 2017-11-28T14:15:42+02:00

ליפתן קישואים

אימי באה מהקרפטים ממקום שנקרא דובובה. זהו חבל ארץ במזרח אירופה שעבר במשך דור אחד
3 "ידיים" פוליטיות. בתוך שתי מלחמות העולם עבר אזור מגוריה 3 מדינות… היום הוא שייך לאוקראינה ואינני בטוחה אם לא מדברים שם עדיין הונגרית. וכאן אני חייבת להוסיף סיפור קטן ואמיתי מהחיים: עבדתי פעם במסעדה קטנה בעיר המקבילה לעיר מגורי בגרמניה, מסעדה של ישראלית שגם היא חיה בגרמניה שלמדה בישול בארץ אצל אחד הטבחים הגדולים והמפורסמים שהיו פעם במדינת ישראל השף ניקולאי ז"ל. כך יכלה להגשים את חלום הבישול שלה, באחד הימים באה להתארח אצלה במסעדה ישראלית אחרת שחיה בהולנד ולאחר שיחת היכרות איתה היסתבר לי שהיא ילידת דובובה האוקראינית, אותו הכפר שבו אימי נולדה ואיך שהוא הירגשתי שנסגר מעגל.
על כל פנים, אמא שלי הייתה הונגריה במהותה וגם בישלה לפעמים אוכל כזה.
אחד הליפתנים האהובים עליה ביותר היה ליפתן קישואים שעשתה מקישואים לבנים.
כיוון שלקישואים יש טעם כמעט ניטראלי, ניתן להכין מהם ליפתן טעים מאוד.




החומרים:

1 קילוגרם קישואים לבנים.
מיץ מחצי לימון
2 כפות מלאות אבקת פודינג ורוד
2-3 כפות גדושות סוכר. (להוסיף עוד לפי הטעם)
1 ליטר מים.

אופן ההכנה:

לקלוף את הקישואים להוריד את קצותיהם לחתוך לאורכם לחצי ובעזרת כפית לגלען אותם. (ניתן להשאיר את הגרעינים אם אוהבים זאת). את החצאים לחתוך לפרוסות דקות או לקוביות – איך שאוהבים – ולהכניס לסיר. מכמות המים הקרים עדיין, להשאיר ½ כוס עבור אבקת הפודינג ואת שאר המים להכניס לסיר עם הקישואים. להרתיח, להוסיף את הסוכר והלימון. לבשל כ 20 דקות עד שהקישואים רכים. לשפר טעמים.
לערבב את אבקת הפודינג ב ½ כוס המים שנותרה ולשפוך בזירזוף ותוך כדי ערבוב מתמיד לתוך הליפתן הרותח בסיר. להמשיך לערבב היטב בסיר עד שהליפתן ניקרש קצת והופך לפודינג לא סמיך. להוריד מהאש, לקרר ולהגיש קר.