לנגוש

לנגוש 2018-01-09T15:58:20+02:00

לנגוש – מאפה הונגרי

מצרכים:

קמח – 1 קילוגרם
שמרים – 50 גרם
שמן
סוכר – כף אחת
מלח – כפית אחת
מים – 3 כוסות




אופן ההכנה:

לוקחים קערה ומכניסים לתוכה את השמרים ומוסיפים עוד חצי כוס מים פושרים, כף סוכר ומערבבים. ממתינים עד שכל העניין יגיע למצב של תסיסה.
מכניסים ללתוך מיקסר את הקמח, מוסיפים מלח, ובנוסף מוסיפים את תכולת הקערה עם השמרים, מים והסוכר שהכנו קודם.
תוך כדי שהמיקסר פועל, מוסיפים בהדרגה 2 וחצי כוסות של מים פושרים לכ15 דקות. ברגע שתראו כי הבצק הפך לרך וגמיש, תדעו כי הוא מוכן.
לאחר מכן כסו את קערת המיקסר במגבת בכדי שהבצק יתפח.|
מהבצע שהכנתם, צרו עיגולים בעזרת כוס או כל שבלונה אחרת, והניחו בתוך תבנית ששומנה ששומנה בשמן. הניחו את כל העיגולים בתוך התבנית, כסו אותם לעוד רבע שעה להתפחה נוספת.
לאחר רבע שעה, שמנו את הידיים, קחו את העיגולים שהכנתם קודם לכן, ושטחו אותם לעיגול לא סימטרי.
חממו סיר עם שמן עמוק וטגנו את הבצק משני הצדדים, עד שתראו שזה זהוב ומוכן. הטיגון לא אורך זמן רב במיוחד.
הוציאו את הלנגוש מהסיר, הניחו על מגבת נייר סופג בכדי לספוג את השמן, גרדו מעל לכל לנגוש גבינה צהובה ואכלו בתאבון!