מאכלים הונגריים

מאכלים הונגריים 2018-01-21T10:07:05+02:00

מאכלים הונגריים

מאכלים הונגריים הם מאכלים עשירים בבשר (כמו הגולש המפורסם) וחריפות. המאכלים ההונגריים הביאו אלינו לתודעה את הבצק פילו מהשטרודל, והקרמשניט. כיצד הורכב המטבח ההונגרי?

מאכלים הונגריים, בשלהי הכיבוש העות'ומני הושפעו רבות מהמטבח התורכי שנהג להוסיף מעט מתיקות למאכלים ההונגריים ולאחר מכן האוסטרים שלטו בהונגריה ונתנו גם הם את התוספת התרבותית והקולינרית שלהם כמו השטרודל אשר הרכיבו יחד מטבח הונגרי מסורתי המשלב בין שתי התרבויות האלה, מזרח ומערב.

המאכלים ההונגריים ידועים בתיבול שלהם, ובעיקר הפפריקה ההונגרית, שמתבלת כמעט כל מאכל הונגרי, זו פפריקה מעט חריפה ומרבים להשתמש בה במאכלים הונגריים. יש גרסאות של הפפריקה הזו על פי מידת החריפות והיום במרכולים נוכל למצוא פפריקה הונגרית חריפה ופפריקה הונגרית מתוקה. מעבר להוספת צבע אדום עז למאכלים היא גם מעשירה אותם בטעם הפלפל.

מאכלים הונגריים לא ממש עשירים בירקות הם יותר אוהבי בשר ודגים, אך ניתן למצוא בוודאות כמעט בכל תבשיל תפוח אדמה ובצל. אלה הם ירקות שמאוד נפוצים במאכלים הונגריים וכל תבשיל יפיץ את ריחם למרחוק כך שנוכל לזהות מטבח הונגרי על פי ריחו של הבצל המתפשט בסביבת הבישול.

מאכלים הונגריים נפוצים מעבר לגולש הידוע, נוכל למנות את הפפריקש. הפפריקש הוא תבשיל חגיגי, מסורתי שמורכב מתפוח אדמה, בצל בשר ועגבניות. בהונגריה נהגו הרבה לבשל בשר חזיר אך, עם עליית הקהילה היהודית לארץ, הבקר מוסיף טעם ייחודי למרקים ותבשילי הבשר.

עוד נמצא מבין המאכלים ההונגריים את המתוק הנפוץ והמקורי שנמצא אותו היום בהרבה קונדיטוריות מכובדות, את הקיורטוש. הקיורטוש הוא מאפה שמרים מתוק שמתגלגל ונאפה כשהוא מלופף מסביב לגליל בטעמים מתוקים. קיורטוש בהונגרית זה "ארובה", ומעצם צורת העוגה הזו, ניתן לה שמה ההונגרי.  בהונגריה עצמה נמצא את הקיורטוש כמאכל רחוב מתוק, על הבצק מפזרים קינמון וסוכר. 

אז כפי שהבאנו כאן,  המאכלים ההונגריים שילוב של החריף ממזרח והמתוק ממערב, מרכיבים ביחד את המטבח ההונגרי שהביא לתודעתנו כאן המון חידושים.

כל ארוחה הונגרית תכלול יין הונגרי. ההונגרים מאוד גאים בייצור היין שלהם. הם אוהבי יין וישלבו רק את היין ההונגרי בשולחן הארוחה.

אם כן המאכלים ההונגריים מאז ועד היום עברו שינוי משמעותי מאוד. בהונגריה היום נמצא המון עוף, משלבים את העוף בכל ארוחה. הונגריה היום נחשבת למקום ייצור כבד אווז ראשי, אפילו מציינים בהונגריה חג שנקרא "מרטין הקדוש" על שם הנזיר מרטין על פי אגדת עם שמצא מבוא בלול של אווזים. ומכאן שהאווזים הפכו למאכל מסורתי של החג.

אז יאמרו הצמחונים האידיאולוגים שכבד אווז הוא בגדר איסור למאכל, אבל חובבי בשר ואווזים כמו הונגריה תעשה מזה מעדנים שמעשירים מאוד את המאכלים ההונגריים.

בואו להכיר מטבח שונה , ומאכלים שחייבים להכיר- מאכלים הונגריים….