מאכלים טוניסאים

מאכלים טוניסאים 2022-01-20T10:47:47+02:00

מאכלים טוניסאים

מאכלים טוניסאים מושפעים רבות ממטבח טריפולטאי, היות ולוב גובלת לטוניס,  והמטבח המרוקאי, כנראה בשל הסטוריה דומה (שלטון צרפתי) . ומכאן שנמצא הרבה משותף במאכלים הטוניסאים למרוקאים ובטח לטריפוליטאים.  לדוגמה הקוסקוס, הוא מאכל שמאוד נפוץ בתוניס. הקוסקוס הטוניסאי הוא ידוע כ"קוסקוס לבן" והמרוקאי "קוסקוס צהוב"…  אבל הטוניסאים נוהגים להוסיף מעל הקוסקוס שלהם קציצות בשר והמרוקאים בשר או עוף. סלט המרדומה, הוא למעשה הסלט מטבוחה כפי שנקרא בפי המרוקאים, אך למעשה זהו כמעט אותו סלט. בדר"כ למי שיש סבתא טוניסאית, יגיע אליה בימי שישי בצהריים וינגב את הסלט ישירות מהסיר….

טוניס היתה מחולקת להמון שבטים שנדדו בארץ, אך הקהילה היהודית בטוניס שמרה על מנהגים רבים שהעלו עימם לארץ, כמובן מנהגים שקשורים באוכל ובארוחות החג המסורתיות, נביא לפניכם מקצת המנהגים הנפוצים של מאכלים טוניסאים: אכילת המח'מר בסוכות, אלו חצילים ממולאים, הרבה פול נמצא במאכלים טוניסאים. בצאת יום הכיפורים, נהוג לאחר הסעודה לשתות תה עם עוגת סולת עם צימוקים שנקראת בולי. בפורים יש עוגות מטוגנות שנקראות מאקרוד, גם היא עוגת סולת ממולאת תמרים.




מאכלים טוניסאים כמו יתר עדות המזרח אוהבים תיבול. יהתבלינים הידועים בעיקר לטוניסאים הם : קינמון, פלפל אנגלי, כרכום. אך ישנו תבלין מיוחד שהגיע לארץ מטוניס ומשמש בעיקר את העדה הטוניסאית הוא הטביל. הטביל הוא תערובת תבלינים הכוללת קימל, פרחי שושים מיובשים, ציפורן וקינמון. נהוג לשים אותו בעיקר בממולאים ובסוגי סלטים יחודיים.

מאכלים טוניסאים  מושפעים גם הרבה מעוני שהיה שרוי באזור, האוכלוסיה היתה צריכה ללקט מזון משביע בריא ויחד עם זאת טעים. זאת הסיבה שנמצא המון במאכלים טוניסאים מסורתיים חיטה, קטניות, שמן זית, דגים, סולת, ירקות נפוצים הם הדלעת, הגזר, תפוח אדמה, חסה. עשבי תיבול :שמיר, פטרוזיליה וכוסברה

מאכלים טוניסאים ידועים וביניהם הפריקסה , זהו הסנדוויץ' הטוניסאי העשיר בטונה ביצה חמוצים…. זהו סנדויץ' שמורכב מלחם מטוגן ואוורירי , חייב שתהיה בו אריסה, שתוסיף לפיקנטיות הידועה של המאכלים הטוניסאים.

בקיצור ולעניין, אני מזמינה אתכם ליהנות ממטבח מזרחי קצת שונה שלא קיבל מספיק ביטוי באותנטיות היחשראלית. בואו להכיר תבלינים ומאכלים שתואמים לחיך הצברי שלנו. בואו נכיר את המטבח הטוניסאי על שלל גווניו וריחותיו המופלאים והשונים שלו. ..

ואם אתם חושבים לפרוץ את הגבולות ולקחת את הנושא של מטבח הטוניסאי למקום אחר, אז אל תצאו לדרך בלי הכנת תוכנית עסקית.

בתיאבון